Etikett: #kvinnor inom IT

Etiketter tävlingtävlingsvillkordreamhackgamingwifi-uppkopplingfelsökningkvinnor inom ITUpptech Framtidentechbli säker-poddenit-säkerhetlösenordskapa säkert lösenordbedrägeriersäkerhetstipsBli säkerbli säker-poddenbredbandshjälpjämföra bredbandbredbandsleverantörsäkerhetspoddsäkra webbläsarewifiroutermobiltelefontips och tricksInternetanvändarelösenordshanterareAIVPNsäkerhetskopieringtips & trixiphonesstreamingDigitaliseringmolntjänstsäkerhettvåfaktorsautentiseringDNS-servrarDNSip-adressmac-adresssmarta hemGuideViaplaygooglade sökordGooglekrypteringsäkerhetsseriekunskapSvenskarna och internet2021creepypastaInternethistoriadeep webdarknetnäthyfsnätmobbninge-sportFacebookwhatsappid-kapningsociala medierapplebarn och säkerhetbarn och it-säkerhetbarn och internetbarns säkerhethållbar teknikdigitala evenemangWindows 11apparattackerflytta bredbandtips vid flyttintervju bredband2e-postSpelandroidantivirusapputvecklingskadeprogramFilmermobilt bankidbankidvett och etiketttjänsterdeepfakelifehacksKällkritikAnvändardataAnvändarintegritetAnvändarvillkorutpressningstadsnätdriftstörningYttrandefrihetFlashbyte av lösenordnyordslistaHändelserwindows 10Xjulstämningsökordinformationfakturatipsekonomiavdelning bredband2virusnätfiskenätavdelningenantivirusprogramsubdomänerteknisk supportKundtjänstsupportavdelningemanuel karlstenpoddpodcastmalwarenätkränkningarddosöverbelastningsattackspotifyartificiell intelligensmusiktipsmusikspotifytipsnätneutralitet
Upptech Framtiden

Hur är det att vara kvinna i techbranschen?

I samband med rapporten Unga Kvinnor och Tech och vårt stipendium Upptech Framtiden vill vi ta tillfället i akt och belysa en av våra fantastiska kvinnor inom tech, och höra hennes perspektiv om hur det är att vara kvinna i en bransch som till största delen består av män.
27 mars 2024
Upptech Framtiden

Så tycker unga kvinnor om techbranschen!

IT/techbranschen består till största delen av män. Varför är det så få kvinnor som söker sig till tech-branschen, och vad behövs för att de ska göra det? I den här artikeln sammanfattar vi några punkter från rapporten “Unga kvinnor och Tech”.
11 mars 2024
Upptech Framtiden

Möt en vinnare av Upptech Framtiden 2023

Bredband2 vill få fler unga kvinnor att söka yrken inom tech. Därför fortsätter vi med satsningen Upptech Framtiden även i år. Det innebär att vi delar ut tre stipendier till ett värde av ca 80 000 kronor, där mottagarna av stipendiet får välja bland fem digitala techutbildningar från Beetroot Academy.
1 mars 2024
Unga kvinnor och tech omslagsfoto
Gott och blandat

Varför är det så få kvinnor inom IT- och techbranschen?

Att IT/tech är mansdominerat råder det inga tvivel om. Men varför ser det egentligen ut så? Och vad innebär det för samhällets teknologiska utveckling? I denna artikel sammanfattar vi några av svaren från rapporten Unga kvinnor och Tech 2023.
14 mars 20233 minuters läsning
Foto innehållande Mary Wilkes, Radia Perlman och Annica Tiger
Gott och blandat

Tre techkvinnor som förändrat ditt surfande!

Känner du igen namnen Radia Perlman, Mary Wilkes och Annica Tiger? Var och en har bidragit till det uppkopplade samhälle vi har idag. Från internets hörnsten till hemdatorn och hemsidorna du besöker. Detta är tre kvinnor inom IT som du bör känna till!
11 feb. 2021