Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 138: Mörka mönster

Publicerad: 14 okt, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Att bedragare titt som tätt får oss att installera skadeprogram på våra datorer är ingen hemlighet. Men hur gör dessa angripare för att lyckas med detta lömska lur? Det och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Läs hela inlägget

Möt Gustav – den digitala trygghetsvärden

Publicerad: 13 okt, 2021
Kategori:
På bilden syns Gustav som är digital trygghetsvärd under Skol-SM i e-sport. Han har röd luvtröja, glasögon och rödlätt skägg.

När tävlingsnerverna är på helspänn kan det gå hett till inom e-sport och gränsen för vad som är okej att säga kan suddas ut. I denna artikel möter vi Gustav Reimers Österby, en av de digitala trygghetsvärdarna som under Skol-SM i e-sport finns tillgänglig för samtalsstöd åt barn och unga.

Läs hela inlägget

Vad är Artificiell Intelligens?

Publicerad: 07 okt, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration av en robot jämte vilken en forskare står och kopplar in en sladd som går till en stor hjärna i en glasmonter.

I denna artikel får du en enkel förklaring till vad artificiell intelligens är, hur det används idag och vad du bör känna till om dess framtid.

Läs hela inlägget

Avsnitt 137: Facebook drog ur sladden

Publicerad: 07 okt, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vad var det som hände när Facebook, Instagram och Whatsapp gick ner i måndagskväll? Detta och mycket mer hör du podduon diskutera i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Avsnitt 136: Falska virus­varningar på mobilen

Publicerad: 30 sep, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Plötsligt har frågor om falska virusvarningar blivit ett vanligt inslag på olika internetforum. Med anledning av det går podduon igenom dessa fenomen med luriga uppmaningar. Mer om detta och vad du ska tänka på hör du i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Höstens boktips med Nextory

Publicerad: 29 sep, 2021
Kategori:
En illustration av en telefon och ett par hörlurar som ligger på två böcker. Från hörlurarna strömmar det en värld som består av en grön fisk, vatten, en planet och röda berg.

Ta del av Nextorys bästa boktips som gör din höst lite härligare.

Läs hela inlägget