Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig
Foto på laptop vid bord intill ett fönster

Blogg

Det senaste från Bredband2

Avsnitt 200: Elaka Android-appar

Publicerad: 02 jun, 2023
Kategori:
Bilden visar en illustration av en smartphone

I Bli säker-podden denna vecka pratar Nikka och Esse bland annat om de senaste rapporterna kring skadliga Android-appar. Dem lyfter även om hur Google har förbättrat Android genom åren för begränsa skadorna som elaka Android-appar kan orsaka.

Läs hela inlägget

Så väljer du rätt bredbandsleverantör

Publicerad: 28 maj, 2023
Kategori: ,
Bilden symboliserar valet av bredbandsleverantör

Valet av bredbandsleverantör är viktigt för att få en stabil och trygg internetuppkoppling. Men det kan vara svårt att veta vad du bör kika efter hos en leverantör. I denna artikel får du tips och råd som gör ditt val enklare!

Läs hela inlägget

Avsnitt 199: Riktiga vänner spårar inte varandra

Publicerad: 25 maj, 2023
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka och Peter Esse

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Esse om Apples Airtag och andra Bluetooth-taggar som blivit populära för att hitta prylar som tappats bort. Men är det det enda taggarna används till? Detta och mer i veckans avsnitt!

Läs hela inlägget

IT-säkerhetsspecialistens tre säkerhets- och integritetstips för din webbläsare

Publicerad: 24 maj, 2023
Kategori:
IT-säkerhetsspecialisten Karl Emil Nikka ger oss sina tre bästa tips för webbläsaren

Vi bad IT-säkerhetsspecialisten Karl Emil Nikka om tre säkerhets- och integritetstips som alla borde använda. Sagt och gjort – här kommer webbläsartipsen du inte vill vara utan. Take it away Nikka!

Läs hela inlägget

Avsnitt 198: Säkerhets­nyheter i Android 14

Publicerad: 19 maj, 2023
Kategori:
Nikka och Esse

I veckans avsnitt summerar Nikka och Esse de säkerhets- och integritets­förbättringar som Google presenterade på sin årliga utvecklarkonferens Google IO som hölls i förra veckan.

Läs hela inlägget

Avsnitt 197: Fler USB-minnen, fler problem Part II

Publicerad: 11 maj, 2023
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka och Peter Esse

I veckans avsnitt av Bli säker-podden fortsätter diskussionerna kring Region Skånes problem med USB-minnet som försvann. Dessutom snabba nyheter om allt från Tiktok-skandaler till utmattningsattacker.

Läs hela inlägget