Möt en vinnare av Upptech Framtiden 2023

Publicerad: 1 mars 2024
kvinnor inom IT,

“Jag har fått ett jobb som objektspecialist/IT-handläggare på regionen där jag bor.”

Bredband2 vill få fler unga kvinnor att söka yrken inom tech. Därför fortsätter vi med satsningen Upptech Framtiden även i år. Det innebär att vi delar ut tre stipendier till ett värde av ca 80 000 kronor, där mottagarna av stipendiet får välja bland fem digitala techutbildningar från Beetroot Academy. Kurserna som stipendiaterna kan välja bland är Project management, UI / UX design, QA manual, Front-end development och Python development

En av förra årets vinnare är Anna Nordblad. När hon sökte stipendiet arbetade hon som fysioterapeut inom primärvården. Efter nästan ett decennium inom vården såg hon ett stort behov av anpassade e-tjänster i branschen. Hon tyckte att utvecklingen stod still och ville bidra med det kvinnliga perspektivet från någon som arbetat “på golvet”. Såhär säger hon om sin upplevelse av stipendiet och tiden efter: 

"Jag läste projektledning inom IT. Det var en jättebra kurs som jag kände kunde ge mig en bred bas att stå på inför framtida arbeten, oavsett bransch egentligen. Den gav mig också modet att söka tjänster jag aldrig tänkt på eller vågat mig på att söka innan, och jag har faktiskt fått ett jobb som objektspecialist/IT-handläggare på regionen där jag bor. 

Utbildningen var rolig och otroligt lärorik, men den tog också mycket tid och energi. Jag älskar att lära mig nya saker och jag har verkligen fått massor med ny kunskap - främst gällande agil projektledning!   

Till andra som är nyfikna på en karriär inom tech säger jag - Sök! Vänta inte! Det har gett mig en helt ny riktning i karriären och gjort min värld större."

Vill du också byta karriär? Ta steget du också!

Läs mer och ansök om årets stipendium här!