Etikett: #bedrägerier

Bli säker-podden

Avsnitt 226: Rörd och skakad

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar och Esse om spoofing och möjliga åtgärder för problemet. Nikka förklarar också hur det faktiskt finns en teknisk lösning som stoppar spoofing av telefonnummer. Lösningen heter STIR/SHAKEN och används redan i USA efter krav från amerikanska FCC. Även Frankrike kommer att anamma tekniken.
1 dec. 2023
Säkerhet

Så handlar du säkrare på internet

9 av 10 svenskar handlar på internet. Är du en av dem? I denna artikel får du ta del av 5 tips om hur du handlar säkrare på nätet.
9 nov. 2023
pop up scam illustration
Säkerhet

Pop Up Scam, bedragare och hämnd!

Klickar du på Pop Up-fönster som varnar dig för virus? I så fall är det dags att se över dina vanor. Det är nämligen ett vanligt sätt för bedragare att påbörja en Tech Support Scam, eller ett Pop Up-bedrägeri. Vi förklarar hur bedrägeriet går till och visar två exempel på när dessa bedragare möter sin överman!
10 juni 2021
Abstrakt illustration på en telefon med två kryss
Säkerhet

Bluffsamtal – så undviker du dem!

Är det vanligt med bluffsamtal i Sverige? Ja, i allra högsta grad. Varje år ser vi en ny våg av bluffsamtal där mängder av personer utsätts för bedrägerier. Det är nämligen otroligt lätt för bedragarna att fejka sitt uppringarnummer. Detta kallas spoofing och är ett vanligt knep bland bedragare som du ska få lära dig att undvika!
15 apr. 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 8: Säkra kortbetalningar på nätet

Antalet kortbedrägerier fortsätter att öka och förra året gjordes ungefär 100 000 anmälningar, vilket är en tredubbling på mindre än tio år. Men vad ska du tänka på för att handla tryggt och säkert med kort på nätet? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden! 
14 mars 2019