Etikett: #it-säkerhet

Etiketter tävlingtävlingsvillkordreamhackgamingwifi-uppkopplingfelsökningkvinnor inom ITUpptech Framtidentechbli säker-poddenit-säkerhetlösenordskapa säkert lösenordbedrägeriersäkerhetstipsBli säkerbli säker-poddenbredbandshjälpjämföra bredbandbredbandsleverantörsäkerhetspoddsäkra webbläsarewifiroutermobiltelefontips och tricksInternetanvändarelösenordshanterareAIVPNsäkerhetskopieringtips & trixiphonesstreamingDigitaliseringmolntjänstsäkerhettvåfaktorsautentiseringDNS-servrarDNSip-adressmac-adresssmarta hemGuideViaplaygooglade sökordGooglekrypteringsäkerhetsseriekunskapSvenskarna och internet2021creepypastaInternethistoriadeep webdarknetnäthyfsnätmobbninge-sportFacebookwhatsappid-kapningsociala medierapplebarn och säkerhetbarn och it-säkerhetbarn och internetbarns säkerhethållbar teknikdigitala evenemangWindows 11apparattackerflytta bredbandtips vid flyttintervju bredband2e-postSpelandroidantivirusapputvecklingskadeprogramFilmermobilt bankidbankidvett och etiketttjänsterdeepfakelifehacksKällkritikAnvändardataAnvändarintegritetAnvändarvillkorutpressningstadsnätdriftstörningYttrandefrihetFlashbyte av lösenordnyordslistaHändelserwindows 10Xjulstämningsökordinformationfakturatipsekonomiavdelning bredband2virusnätfiskenätavdelningenantivirusprogramsubdomänerteknisk supportKundtjänstsupportavdelningemanuel karlstenpoddpodcastmalwarenätkränkningarddosöverbelastningsattackspotifyartificiell intelligensmusiktipsmusikspotifytipsnätneutralitet
Bli säker-podden

Avsnitt 222: Vad gör Cert-SE och NCSC-SE?

I detta avsnitt gästas Bli säker-podden av Karl Selin - senior cyber­säkerhets­specialist vid Cert-SE och NCSC-SE. Karl Selin förklarar vad Cert-SE och NCSC-SE pysslar med om dagarna, samt hur han och hans kollegor kan hjälpa svenska organisationer. Han ger också konkreta tips på hur Cert-SE:s omvärlds­bevakning kan bli en kostnadsfri och viktig pusselbit i organisationers IT-säkerhets­arbete.
3 nov. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 221: IP-adresskydd i Chrome och Brave

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Nikka och Esse för- och nackdelarna med Googles nya förslag, samt dess likheter med Iclouds redan existerande funktion ”Privat relätjänst”. De pratar också om VPN-tjänsten Brave VPN som har gjort att företaget bakom Brave-webbläsaren har hamnat i blåsväder ännu en gång.
27 okt. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 220: Säkra e-postanslutningar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Nikka och Esse e-postappar och hur de bör konfigureras ur ett säkerhets­perspektiv. E-postapparna indikerar inte lika tydligt som dagens webbläsare när mejl hämtas över osäkra anslutningar.
20 okt. 2023
Avsnitt 219: Svenskarna och internet 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 219: Svenskarna och internet 2023

I veckans avsnitt av Bli Säker-podden diskuterar Nikka och Esse den höga andelen svenskar som är positivt inställda till att polisen ska få läsa privata meddelanden från brottsmisstänkta personer, vilket presenterades i årets största rapport om svenskarnas internetvanor: Svenskarna och internet.
13 okt. 2023
Säkerhet

Varför ska jag betala för virusskydd när det finns gratis?

Behöver man verkligen betala för virusskydd, när det finns så många kostnadsfria alternativ? I denna artikel går vi igenom vad som skiljer betalpaketen från gratisversionerna, och varför en liten kostnad kan vara värt det i slutändan.
9 okt. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 218: Säkrare webbanslutningar

För tio år sedan gjordes majoriteten av alla webbplatsbesök över osäkra anslutningar, men idag sker nästan alla över säkra anslutningar. I veckans avsnitt pratar Nikka och Esse om denna utveckling och de förändringar som håller på att ske.
6 okt. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 216: Lugna länkar

I veckans avsnitt diskuterar Nikka och Esse rädslan för att klicka på länkar i mejl. De menar på att det är på tiden att slopa de uråldriga rekommendationerna om att vara rädd för sådana länkar, då det i regel krävs att användaren utför fler steg än att bara klicka på en länk för att det ska uppstå en risk för att bli infekterad.
22 sep. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 215: Nya nolldagarssårbarheter

I veckans poddavsnitt pratar Nikka och Esse om nolldagarssårbarheter och vikten av att köra underhållen mjukvara och installera säkerhets­uppdateringar så fort de blir tillgängliga. De återkommer till detta frekvent belysta ämne med anledning av veckans ovanligt intressanta nolldagars­sårbarheter, men också för att ge viktig bakgrunds­information inför nästa veckas huvudämne.
15 sep. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 214: Säkra second brains

Förra veckans poddavsnitt handlade om säkra antecknings­appar av det traditionella slaget. Veckans poddavsnitt följer upp med en genomgång av så kallade second brain-antecknings­appar. Nikka passar även på att, ytterligare en gång, döda myten om att mobilen tjuvlyssnar för att servera oss relevanta annonser.
8 sep. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 213: Säkra antecknings­appar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Nikka och Esse anteckningsappar. Tyvärr är det långt ifrån alla antecknings­appar som synkroniserar våra anteckningar totalsträckskrypterat. Det är problematiskt med tanke på hur känsliga saker som många av oss skriver i våra anteckningar.
1 sep. 2023
212
Bli säker-podden

Avsnitt 212: Googles integritets­värnande (?) annons­ämnen

I veckans podd diskuterar Peter och Nikka Googles nya påhitt. De konstaterar att Topics API/annonsämnen är mycket mer integritets­värnande än tredjeparts­kakor, men Nikka är ändå långt ifrån såld på konceptet.
25 aug. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 210: Android behöver inga nolldagar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden reflekterar Peter och Nikka om den nedslående rapporten från Google. De djupdyker också i två av rapportens exempel på hur Android-användare har blivit infekterade på grund av mobil­tillverkarnas oförmåga att underhålla sina operativsystem och webbläsare.
11 aug. 2023