Varför ska jag betala för virusskydd när det finns gratis?

Publicerad: 9 okt. 2023
it-säkerhet,

Det är inget snack om saken, självklart ska du skydda dina enheter med ett virusskydd! Men behöver man verkligen betala för det, när det finns så många kostnadsfria alternativ? I denna artikel går vi igenom vad som skiljer betalpaketen från gratisversionerna, och varför en liten kostnad kan vara värt det i slutändan.

Sekretess

Din sekretess kan inte garanteras när du använder gratis antivirusprogram. Det finns nämligen program som, som ett sätt att finansiera tjänsten, säljer din data vidare till tredje parter. 

Att betala för ett virusskydd innebär alltså att din data och dina uppgifter förvaras på ett säkrare sätt än om du använder ett som är gratis. 

Heltäckande skydd

Många kostnadsfria antivirusprogram skyddar oftast bara mot en typ av hot. Som vi alla vet finns det betydligt fler än en typ av säkerhetshot. Betalar du istället för ett heltäckande virusskydd får du fler tjänster för pengarna - såsom anti­virus, VPN, bankskydd, surf­skydd, och lösen­ords­hanterare - vilket gör dig till en svår måltavla.

Skyddar alla dina enheter

Heltäckande antivirusprogram skyddar alla typer av enheter. Det betyder att du får antivirus till mobilen, datorn och surfplattan i ett och samma paket, för ett och samma pris. 

Extra skydd för barn 

Många antivirusprogram du betalar för skapar en tryggare digital miljö även för dina barn. Bland annat filtrerar de bort olämpligt innehåll och ger dig möjligheten att sätta hälsosamma skärm­tids­gränser. 

Har du ett gratis säkerhetsprogram, eller inget alls? 

Som du förstår finns det många skäl till att betala för sitt säkerhetspaket. Om du idag har en gratisversion, eller inget skydd alls, borde du fundera på att skaffa ett fullständigt skydd. Vi erbjuder paketen F-Secure Internet Security och F-Secure Total, som båda innehåller ett prisbelönt antivirusprogram.

Just nu får du som ny användare det heltäckande paketet F-Secure Total för endast 34kr i månaden i 12 månaderHär kan du läsa mer om våra säkerhetspaket och ta del av erbjudandet.