Etikett: #bli säker-podden

Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnitt 201: Säkra Apple-nyheter

I veckans avsnitt av Bli säker-podden går Nikka och Peter igenom höjdpunkterna från Apples utvecklarkonferensen – både när det gäller Apples väletablerade operativ­system och Apples helt nya Vision OS.
9 juni 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 200: Elaka Android-appar

I Bli säker-podden denna vecka pratar Nikka och Esse bland annat om de senaste rapporterna kring skadliga Android-appar. Dem lyfter även om hur Google har förbättrat Android genom åren för begränsa skadorna som elaka Android-appar kan orsaka.
2 juni 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 199: Riktiga vänner spårar inte varandra

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Esse om Apples Airtag och andra Bluetooth-taggar som blivit populära för att hitta prylar som tappats bort. Men är det det enda taggarna används till? Detta och mer i veckans avsnitt!
26 maj 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 198: Säkerhets­nyheter i Android 14

I veckans avsnitt summerar Nikka och Esse de säkerhets- och integritets­förbättringar som Google presenterade på sin årliga utvecklarkonferens Google IO som hölls i förra veckan.
19 maj 2023
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnitt 197: Fler USB-minnen, fler problem Part II

I veckans avsnitt av Bli säker-podden fortsätter diskussionerna kring Region Skånes problem med USB-minnet som försvann. Dessutom snabba nyheter om allt från Tiktok-skandaler till utmattningsattacker.
12 maj 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 196: Fler USB-minnen, fler problem

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om USB-minnen och särskilt incidenten hos Region Skåne där ett USB-minne med känsliga personuppgifter hamnade på vift.
5 maj 202335 minuters lyssning
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnittt 195: Mot nästa DNS

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om DNS-skydd och då specifikt om NextDNS. DNS-skydd förhindrar att du ansluter till skadliga webbplatser. Genom att filtrera bort kända skadliga webbplatser.
28 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 194: Kungens bonde och flygande hästen

I veckans avsnitt hör du Nikka och Peter återgå till diskussionen om kommersiella spionprogram och hemlig dataavläsning.
21 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 193: Integritets­värnande sökmotorer

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om integritets­värnande sökmotorer. Bland andra jämför podduon Startpage, Duck Duck Go och Brave Search. Dessutom kommer ett avslöjande från Nikka om Mullvad Leta – en integritetsvärnande sökmotor från företaget bakom Mullvad VPN.
14 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 192: I stället för Chat Control 2.0

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om alternativ till Chat Control 2.0 och vad som går att göra rent tekniskt för att adressera problematiken utan att riskera barns kommunikationsintegritet.
11 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 191: Kapade Youtube-kanaler

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om hur angripare kapade Linus Media Groups Youtube-konton trots skydd av tvåfaktorsautentisering. Dessutom snabba nyheter om allt från AI till debatten om Chat Control 2.0.
31 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 190: Tillitsribba

I veckans avsnitt av Bli säker-podden reflekterar Nikka och Peter över en fråga som dök upp efter avsnitt 187 (om Apples biometriska upplåsningsfunktioner), nämligen hur podduon kunde veta att den insamlade biometriska datan aldrig lämnar mobilen? Här kommer svaret!
24 mars 2023