Etikett: #Bli säker

Etiketter tävlingtävlingsvillkorstadsnätdriftstörningid-kapningsäkerhetstipstips & trixkvinnor inom ITdreamhackgamingwifi-uppkopplingfelsökningUpptech Framtidentechbli säker-poddenit-säkerhetlösenordskapa säkert lösenordbedrägerierBli säkerbli säker-poddenbredbandshjälpjämföra bredbandbredbandsleverantörsäkerhetspoddsäkra webbläsarewifiroutermobiltelefontips och tricksInternetanvändarelösenordshanterareAIVPNsäkerhetskopieringiphonesstreamingDigitaliseringmolntjänstsäkerhettvåfaktorsautentiseringDNS-servrarDNSip-adressmac-adresssmarta hemGuideViaplaygooglade sökordGooglekrypteringsäkerhetsseriekunskapSvenskarna och internet2021creepypastaInternethistoriadeep webdarknetnäthyfsnätmobbninge-sportFacebookwhatsappsociala medierapplebarn och säkerhetbarn och it-säkerhetbarn och internetbarns säkerhethållbar teknikdigitala evenemangWindows 11apparattackerflytta bredbandtips vid flyttintervju bredband2e-postSpelandroidantivirusapputvecklingskadeprogramFilmermobilt bankidbankidvett och etiketttjänsterdeepfakelifehacksKällkritikAnvändardataAnvändarintegritetAnvändarvillkorutpressningYttrandefrihetFlashbyte av lösenordnyordslistaHändelserwindows 10Xjulstämningsökordinformationfakturatipsekonomiavdelning bredband2virusnätfiskenätavdelningenantivirusprogramsubdomänerteknisk supportKundtjänstsupportavdelningemanuel karlstenpoddpodcastmalwarenätkränkningarddosöverbelastningsattackspotifyartificiell intelligensmusiktipsmusikspotifytipsnätneutralitet
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 25: Allt om Mobilt BankID

Mobilt BankID har blivit en succé hos allmänheten. Men lösningen har dessvärre även blivit omtyckt i kriminella kretsar. I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Tess om Mobilt BankID:s för- och nackdelar.
12 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 24: Skaffa (kanske) en VPN-tjänst

Äntligen är det dags att prata om VPN! Vad är det bra för, när skyddar det och vilka är de vanligaste missuppfattningarna kring dess funktion? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
5 juli 2019
Bli säker-podden

Avsnitt 23: Utpressningstrojaner slår ut hela samhällen

Hur kan utpressningstrojaner slå ut hela samhällen? Hur kan organisationer skydda sig mot utpressningstrojaner? Det är något som Nikka och Tess pratar om i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
28 juni 2019
Bli säker-podden

Avsnitt 22: Mobilrelaterad krisberedskap (och krabbor)

Tidigare under veckan fick en av landets största mobiloperatörer en omfattande driftstörning. Med anledning av denna incident dedikerar Nikka och Tess veckans avsnitt till krisberedskap utifrån ett mobilperspektiv. 
21 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 21: Det missförstådda hänglåset

Vad betyder egentligen hänglåset i adressfältet? Vilka är de vanligaste missförstånden? Det är något som Nikka och Tess diskuterar i veckans avsnitt av Bli säker-podden. 
14 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 20: Nya säkrare IOS och Mac OS

Tidigare under veckan gick Apples årliga utvecklarkonferens (WWDC) av stapeln. Den bjöd på en hel del säkerhetsnyheter varav de viktigaste presenteras i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Missa inte det!
7 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 19: Den bästa chattappen

Vilken är den bästa chattappen för mobil och dator? I veckans poddavsnitt korar Nikka och Tess vinnaren och förklarar varför den är så bra.
1 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 17: Inkognitoläget i webbläsaren

Varför och när använder du inkognitoläget? Det frågade Tess sina vänner inför veckans avsnitt av Bli säker-podden. Nikka och Tess går igenom svaren för att förtydliga vad inkognitoläget egentligen innebär.
17 maj 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 16: Nya och säkrare Android

Microsofts och Googles årliga utvecklarkonferenser har ägt rum. Båda bjöd på säkerhetsnyheter men också nyheter i den kommande versionen av Android. Mer om det får du höra i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
10 maj 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 15: Facebooks vändning och små USB-nycklar

Facebooks årliga konferens (F8) har gått av stapeln och Tess och Nikka pratar om grundaren Mark Zuckerbergs uttalande "the future is private". Dessutom fortsätter de på föregående avsnitt om vikten av tvåstegsverifiering.
3 maj 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 14: Skydda dina konton med tvåstegsverifiering

Vilka metoder finns det för tvåstegsverifiering? Vilken autentiseringsapp är den säkraste? Det är något som Nikka och Tess pratar om i veckans avsnitt av Bli Säker-podden.
29 apr. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 13: Skydda företagets sociala medier

Natten mot måndag kapades Socialdemokraternas officiella Twitterkonto. Bland annat publicerades inlägg om att partiet skulle avskaffa det svenska flygvapnet och att partiledaren skulle avgå. Med anledning av denna incident dedikerar vi veckans avsnitt av Bli Säker-podden till hur du som lyssnare skyddar såväl dina privata som företagets sociala medier.
19 apr. 2019