Etikett: #bli säker-podden

Bli säker-podden

Avsnitt 167: Klarnas bedrägeri-bekämpning

Bli säker-podden gästas denna vecka av Richard Skoog som är chef för bedrägeriprevention hos Klarna.
6 maj 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 166: Tack Tess

Bli säker-poddens Tess Hamark lämnar podden för nya äventyr med ett nytt jobb i en ny bransch. I veckans avsnitt sammanfattar hon vad hon tar med sig från de tre år som hon varit en del av podduon. Dessutom veckans snabbisar!
29 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 165: Snatta kakor

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Tess och Nikka om varför den kriminella marknadsplatsen Genesis är mycket allvarligare än 6 000 vanliga lösenordsläckor. 
22 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 164: Simplelogin döljer e-post­adressen

I veckans poddavsnitt berättar vi varför aliastjänsten Simplelogin nu tar över första platsen på Bli säker-poddens lista över rekommenderade aliastjänster. Dessutom snabba nyheter om allt från aprils säkerhetsuppdateringar till Baader-Meinhof-syndromet.
19 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 163: Pålitliga appar och tjänster

I veckans avsnitt av Bli säker-podden får du som lyssnar höra Nikkas fem viktigaste punkter att ta hänsyn till vid val av säkerhetskritiska tjänster och appar. Dessutom snabba nyheter om allt från nya funktioner i Windows 11 till nätfiske och krypto! 
8 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 162: Qwacksalveri

Sårbara kameror, bristande rutiner hos Verisure och Qwac-certifikat är vad som står på menyn i veckans avsnitt av Bli säker-podden. I veckans huvudämne hör du Tess och Nikka diskutera varför införandet av Qwac-certifikat är en dålig idé.
1 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 161: Mot nästa moln

Vad vet du om Nextcloud? Detta kostnadsfria och öppna substitut till Microsoft 365 och Google Workspace utgör veckans huvudämne. Vad är det, hur säkert är det och varför är det “nästa moln för alla”?
25 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 160: Defender, Defender och Defender

Bli säker-podden handlar denna vecka om hur säkerheten i Windows förändrats och utvecklats under åren. Dessutom snabba nyheter om allt från Facebook-kapning till Mozilla VPN! 
18 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 159: Ryssland vs internet

I veckans avsnitt av Bli säker-podden hör du om att Ryssland inte bara möter motstånd i Ukraina och genom diverse sanktioner. Protonmail, Signal, Tor och Twitter håller nämligen kommunikationen igång för att regimkritikerna i Ryssland ska kunna sprida sanningen om världsläget på ett säkert vis, utan att riskera sina liv.
11 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 158: Dumma smarta hem

I veckans avsnitt av Bli säker-podden återvänder podduon till ämnet “Dumma smarta hem”. Förbered dig därför på en och annan sågning när Nikka och Tess går igenom D-links “Mydlink Home” och underhållsstoppet som nu görs av produktserien. Dessutom snabba nyheter om allt från falska journalister till skadeprogram i Microsoft Store.
4 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 157: Special om säkerhets­åtgärder

Veckans ordinarie avsnitt av Bli säker-podden utgår med anledning av kriget i Ukraina. Podduon diskuterar vilka åtgärder som privatpersoner och organisationer bör vidta på grund av det förändrade världsläget. Dessutom en varning om att informationskriget redan är igång.
25 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 156: Chrome OS flexar

Arbetar du med IT-drift? Då ska du prenumerera på Cert-SE:s blixtmeddelande, detta på begäran av Bli säker-poddens Karl Emil Nikka. Med denna uppmaning börjar veckans avsnitt som utöver detta handlar om att Chrome OS firar 10 år samt nyheten om Chrome OS Flex.
18 feb. 2022