Bredband2 ny huvudpartner för Skol-SM i e-sport

Publicerat: 13 oktober 2021

Fotografi från Skol-SM 2020.

För andra året i rad går Skol-SM i e-sport av stapeln. Nu kliver Bredband2 in som ny huvudpartner. 

– Som Sveriges tredje största fiberleverantör vill vi bidra till att förverkliga ungas drömmar, skapa förståelse för e-sporten och krossa myter kring sporten. Tillsammans med arrangörerna av Skol-SM kan vi göra just detta, säger Marko Rajkovic, Marknadsstrateg på Bredband2. 

För E-sportförbundet SESF och Skolidrottsförbundet sträcker sig värdet långt utanför turneringen. 

– E-sport i skolan blir allt viktigare. Inte bara för att tävla, utan för att hitta gemenskap och utvecklas som individ tillsammans med vänner. Skol-SM i e-sport är öppet för alla gymnasieelever, säger Stephan Guiance, generalsekreterare på E-sportförbundet SESF.

Under hösten utbildas dessutom 150 Digitala Trygghetsvärdar vars funktion är att göra spelvärlden till en tryggare plats. Ett initiativ som drivs av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Digitala Trygghetsvärdar kommer finnas tillgängliga via Discord under Skol-SM och fungera som digitalt samtalsstöd för unga gamers.

Årets Skol-SM pågår under oktober. Matcherna kommer sändas live via Twitch. Finalerna sänds i Consids studio, som även är med och sponsrar Skol-SM.

– För oss är det självklart att vara med. Där andra ser en gamer, ser vi framtidens stjärnor inom data och IT. Vi är ständigt på jakt efter de bästa programmerarna och experterna, säger Joakim Andersson, partneransvarig på IT- och kommunikationsföretaget Consid.

Vinnarna av turneringen inom CS:GO och Dota2 får representera Sverige vid Skol-VM i Kiev, Ukraina i slutet av november. Något som Skolidrottsförbundet är med och möjliggör.

Spelschema:

  • Kval i CS:GO: 9 och 14 oktober

  • Kval i Dota2: 19 och 21 oktober

  • Kval i League of Legends: 18 oktober

  • Kval i Rocket League: 19 oktober

  • Finaler: 23 och 24 oktober

För mer information, kontakta:

Marko Rajkovic, Marknadsstrateg, Bredband2

marko.rajkovic@bredband2.se 
+46 40-621 97 39