Bredband2 vann upphandling till c:a 4 000 studenter vid Uppsala universitet

Publicerat: 9 september 2015

Stockholm 2015-09-09

Bredband2 har vunnit en upphandling av bredband till Uppsala universitets studenter via en sammanslutning av nationerna och stiftelserna. Avtalet löper över 5 år och gäller c:a 4 000 lägenheter. Beräknat ordervärde är c:a 10Mkr.

"Det känns fantastiskt kul att vi får möjlighet att leverera till studenterna i Uppsala. Nu levererar vi bredbandstjänster till de två äldsta och mest meriterade universiteten i Sverige eftersom vi sedan tidigare har avtal om leverans till c:a 10 000 studenter vid Lunds universitet. Eftersom jag själv varit mycket aktiv inom studentvärlden tidigare i Lund och även spenderat mycket tid i Uppsala på olika aktiviteter så värmer detta extra i hjärtat”, säger Daniel Krook, VD Bredband2.

”Bredband2 har god erfarenhet av att leverera stora bredbandsinstallationer, vilket inte minst deras referenser visar. Vi ser även en hög kvalitet på tjänsten, hög driftssäkerhet, bra öppettider för support och snabba hanteringstider som viktiga faktorer och de är vana vid studenter med hög omsättning på lägenheter”, säger Rolf Kroon, representant för nationerna och stiftelserna.

För ytterligare information: Daniel Krook, Verkställande Direktör, Bredband2 i Skandinavien AB (publ),
+46 (0) 70 699 56 60

Kort om Bredband2:
”Vi utmanar omvärlden i snabb, pålitlig och trygg kommunikation.” Bredband2 erbjuder användarvänliga kommunikationstjänster som Internet, telefoni, datacenter och mobilt bredband till privat- och företagskunder. Bolaget fokuserar på framtidens teknologi och är en av Sveriges största leverantörer av internetaccess baserat på optisk fiberteknik med c:a 145 000 bredbandskunder. Genom snabbhet och god lyssnarförmåga skapar vi kundnära relationer, där rätt anpassade kommunikationslösningar ger en tryggare vardag. Bredband2 i Skandinavien AB (publ) grundades 1989 och har cirka fyratusen aktieägare med notering på Nasdaq OMX Stockholm, First North.

Ladda ner: 

 2015-09-09-Bredband2-vann-upphandling (PDF)