3 smarta hacks för din smartphone

Publicerad: 16 feb. 2023
mobiltelefon, tips och tricks,

I denna artikel får du svar på hur du kan snabbladda din smartphone, hur du sparar på mobilbatteriet och hur du kan göra en improviserad högtalare. Nu kör vi!

Så laddar du din smartphone snabbare

Du ska precis åka hemifrån när du upptäcker att batteriet i smartphonen bara har några ynka procent kvar. Katastrof? Nej, för du ska nu lära dig hur du kan snabbladda din smartphone för brådskande stunder. Så gör du: 

  1. Sätt på flygplansläge (Flight mode). 

  2. Sänk ljusstyrkan till minsta möjliga. 

  3. Anslut laddsladden i telefon och vägguttag. 

Bara med hjälp av flygplansläget förbrukar din smartphone minimalt med energi och laddas därför upp mycket fortare. Du behöver inte ens stänga av smartphonen och kan därför bara slå av flygplansläget igen när du måste rusa. Obs! Glöm inte att det inte går att ringa till dig medan flygplansläget är aktivt.

Alternativ lösning:

Behöver du vara nåbar medan du laddar? Då vore det bättre att slå på energispararfunktionen i stället för flygplansläget!

Så gör du en improviserad högtalare

Har du glömt din bärbara högtalare? Inga problem! Det går att förstärka ljudet från din smartphones inbyggda högtalare med en rad olika vanliga prylar. Stoppa änden med högtalare i ett (tomt) glas, eller en skål, eller vilken annan behållare som helst egentligen och du kommer att få en högtalareffekt. Det är kanske inte det bästa ljudet, men det duger! 

Spara på batteriet 

Trots att du snabbladdade din smartphone enligt tipset ovan så har det nu visat sig att batteriet ändå börjar ta slut. Om det är panik och du väntar ett viktigt samtal, är ditt bästa alternativ att slå på energispararfunktionen i smartphonens inställningar. Är det inte riktigt lika akut och du vill kunna använda fler funktioner än att ta emot samtal, då finns det ett annat knep:

  1. Stäng alla öppna appar, detta går oftast att göra i smartphonens inställningar >appar/tjänster och tvångsavstäng sådant som ligger och drar batteri i bakgrunden. 

  2. Gå in i inställningarna för ljusstyrkan och drar ner ljusstyrkan till minsta möjliga. 

Nu kommer batteriet att räcka längre!

Ps. Vill du vara ännu mer förberedd för batteri-sparar-nödlägen när du är ute och rör dig så är ett tips att skaffa en powerbank. Då kan du ladda upp din smartphone även när du är på språng.

Vidareläsning 

Streama filmer utan WiFi med din telefon 

Så hittar du din borttappade iPhone eller androidtelefon 

Se våra mobilabonnemang och erbjudanden