Bredband2 nominerade till Årets Marknadskampanj!

Publicerat: 24 november 2014

Bredband2s kampanj ”Hjälp oss bli av med Janne” är en av fem marknadskampanjer som har nominerats till priset Årets Marknadskampanj på Telekomgalan den 4 februari 2015.

Vår digitala företagskampanj "Hjälp oss bli av med Janne" är en succé. De senaste siffrorna pekar på fantastiska resultat. Budgetmässigt så har vi dubblat våra månatliga digitala satsningar vilket har resulterat i över 38.000 nya besökare till vår kampanjsida efter första månaden. Detta är en ökning med 1800% jämfört med vad vi normalt har på vår företagssida en vanlig månad. Aktiviteterna har även smittat av sig på intaget av nya privatkunder som under september resulterade i över 3000 nya nettokunder vilket är rekord och trenden ser ut att hålla i sig. Kampanjen har därför fått en väldigt bra spridning trots en procentuellt liten höjning i budget jämförelse med resultatet.

Kampanjen bygger på en tävling som skall ge vinnaren chansen att sprida glädje på sin arbetsplats. Vem som helst kan tävla och första priset är att man får ta med sig en kändis till jobbet, nämligen komikern Jan Bylund som får ett uppdrag att sprida glädje på vinnarens arbetsplats. Det hela bygger på att Janne "som jobbar hos oss på Bredband2" pratar för mycket, och då Bredband2's viktigaste kärnvärde är att vara goda lyssnare så passar Janne inte in i gänget. Därför väljer vi att ge bort honom.

När vi tog fram kampanjen utgick vi från att majoriteten av arbetarna i Sverige kan behöva lite mer glädje på jobbet, vilket med över 100 tävlingsbidrag hittills tydligt visat sig stämma.

Mer intressant data är att över 90% av besökarna är helt nya och över 56% kommer via mobilen. Detta visar hur bred mobilanvändningen är idag samt att mobilannonsering verkligen fungerar och är en viktig faktor. Att kampanjsidan är responsiv (mobilanpassad) var ett krav innan vi skapade kampanjen vilket i efterhand var ett bra beslut.

Kampanjen är gjord inhouse av Bredband2s marknadsavdelning som nu stolta laddar inför galan i februari.