Bli säker-podden

Avsnitt 192: I stället för Chat Control 2.0

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om alternativ till Chat Control 2.0 och vad som går att göra rent tekniskt för att adressera problematiken utan att riskera barns kommunikationsintegritet.
11 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 191: Kapade Youtube-kanaler

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om hur angripare kapade Linus Media Groups Youtube-konton trots skydd av tvåfaktorsautentisering. Dessutom snabba nyheter om allt från AI till debatten om Chat Control 2.0.
31 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 190: Tillitsribba

I veckans avsnitt av Bli säker-podden reflekterar Nikka och Peter över en fråga som dök upp efter avsnitt 187 (om Apples biometriska upplåsningsfunktioner), nämligen hur podduon kunde veta att den insamlade biometriska datan aldrig lämnar mobilen? Här kommer svaret!
24 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 189: Salt och peppar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om den amerikanska vapenauktions­sajten Gunauction. Som i slutet av förra året läckte över en halv miljon användares lösenord i klartext. Lyssna på detta och mycket mer här!
17 mars 2023
Unga kvinnor och tech omslagsfoto
Gott och blandat

Varför är det så få kvinnor inom IT- och techbranschen?

Att IT/tech är mansdominerat råder det inga tvivel om. Men varför ser det egentligen ut så? Och vad innebär det för samhällets teknologiska utveckling? I denna artikel sammanfattar vi några av svaren från rapporten Unga kvinnor och Tech 2023.
14 mars 20233 minuters läsning
Bli säker-podden

Avsnitt 188: Epokalypsen och QR-koden

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om tvåfaktorsautentisering med Authenticator-metoden. Dessutom kommer en varning om den stundande ”epokalypsen” och den riktiga millennie­buggen. Tiden tar slut den 19:e januari 2038!
10 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 187: Borde Tiktok förbjudas?

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om huruvida TikTok bör förbjudas på företags- och myndighetsanställdas jobbmobiler. Svaret visar sig inte vara så svart eller vitt som det låter!
3 mars 2023
Tips & Trix

Så gör du för att avsluta tidigare bredband på din adress

Har du flyttat in i en bostad där det redan finns ett aktivt bredband som hindrar dig från att skaffa nytt? I denna guide får du reda på hur du ska gå till väga.
1 mars 2023
Tips & Trix

Så byter du mobiloperatör och mobilabonnemang

I denna artikel får du svar på hur du byter mobilabonnemang och mobiloperatör, vad du bör tänka på inför bytet och hur du kan ta reda på vilket mobilabonnemang som passar dig bäst.
1 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 186: Cloaking lurar Facebook

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om bluffannonser på Facebook och hur olika cloaking-metoder fungerar.
24 feb. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 185: Harmlösa attacker mot Sverige

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om överbelastningsattackerna som svenska organisationer drabbats av senaste tiden. Och varför det inte alls är så farligt som Anonymous Sudan vill ge sken av.
17 feb. 2023
Tips & Trix

3 smarta hacks för din smartphone

I denna artikel får du svar på hur du kan snabbladda din smartphone, hur du sparar på mobilbatteriet och hur du kan göra en improviserad högtalare. Nu kör vi!
16 feb. 2023