Bli säker-podden

Avsnitt 196: Fler USB-minnen, fler problem

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om USB-minnen och särskilt incidenten hos Region Skåne där ett USB-minne med känsliga personuppgifter hamnade på vift.
5 maj 202335 minuters lyssning
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnittt 195: Mot nästa DNS

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om DNS-skydd och då specifikt om NextDNS. DNS-skydd förhindrar att du ansluter till skadliga webbplatser. Genom att filtrera bort kända skadliga webbplatser.
28 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 194: Kungens bonde och flygande hästen

I veckans avsnitt hör du Nikka och Peter återgå till diskussionen om kommersiella spionprogram och hemlig dataavläsning.
21 apr. 2023
Gott och blandat

Så fungerar korttidsabonnemang för fritidshus

Vad är ett korttidsabonnemang för bredband? I denna artikel får du svaret! Med Bredband2:s korttidsabonnemang för fritidshus och sommarstugor får du en billig och flexibel internettjänst.
19 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 193: Integritets­värnande sökmotorer

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om integritets­värnande sökmotorer. Bland andra jämför podduon Startpage, Duck Duck Go och Brave Search. Dessutom kommer ett avslöjande från Nikka om Mullvad Leta – en integritetsvärnande sökmotor från företaget bakom Mullvad VPN.
14 apr. 2023
8-tips-for-snabbare-wifi
Tips & Trix

8 tips för ett snabbare WiFi

Läs våra åtta tips på hur du gör ditt WiFi snabbare och får ett stabilare trådlöst nätverk. Dessutom lär du dig vad du ska göra om ditt WiFi strular eller inte fungerar som det ska.
12 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 192: I stället för Chat Control 2.0

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om alternativ till Chat Control 2.0 och vad som går att göra rent tekniskt för att adressera problematiken utan att riskera barns kommunikationsintegritet.
11 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 191: Kapade Youtube-kanaler

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om hur angripare kapade Linus Media Groups Youtube-konton trots skydd av tvåfaktorsautentisering. Dessutom snabba nyheter om allt från AI till debatten om Chat Control 2.0.
31 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 190: Tillitsribba

I veckans avsnitt av Bli säker-podden reflekterar Nikka och Peter över en fråga som dök upp efter avsnitt 187 (om Apples biometriska upplåsningsfunktioner), nämligen hur podduon kunde veta att den insamlade biometriska datan aldrig lämnar mobilen? Här kommer svaret!
24 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 189: Salt och peppar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om den amerikanska vapenauktions­sajten Gunauction. Som i slutet av förra året läckte över en halv miljon användares lösenord i klartext. Lyssna på detta och mycket mer här!
17 mars 2023
Unga kvinnor och tech omslagsfoto
Gott och blandat

Varför är det så få kvinnor inom IT- och techbranschen?

Att IT/tech är mansdominerat råder det inga tvivel om. Men varför ser det egentligen ut så? Och vad innebär det för samhällets teknologiska utveckling? I denna artikel sammanfattar vi några av svaren från rapporten Unga kvinnor och Tech 2023.
14 mars 20233 minuters läsning
Bli säker-podden

Avsnitt 188: Epokalypsen och QR-koden

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om tvåfaktorsautentisering med Authenticator-metoden. Dessutom kommer en varning om den stundande ”epokalypsen” och den riktiga millennie­buggen. Tiden tar slut den 19:e januari 2038!
10 mars 2023