Avsnitt 225: Blå bubbla, grön bubbla

Publicerad: 24 nov. 2023
bli säker-podden, it-säkerhet,
Omslagsbild till Avsnitt: 225 Blå bubbla, grön bubbla

I förra veckans poddavsnitt pratade Esse och Nikka bland annat om Nothings bryggtjänst som kopplade ihop Android-mobiler med Apples Imessage-system. De summerade situationen med orden ”det här är någonting som ingen bör använda”.

Sedan dess har det hänt än hel del. För det första visade sig tjänsten vara ännu värre än vi ursprungligen antog. Utöver den säkerhets­mässigt vidriga principen som lösningen förlitade sig på var Nothings säkerhets- och konfidentialitets­utfästelser rena lögner. Detta avslöjades av trio säkerhets­granskare, och deras avslöjanden fick Nothing att ta bort appen från Google Play.

För det andra har Apple meddelat att de kommer förbättra inter­operabiliteten mellan IOS och Android på egen hand. Nästa år kommer Apple att lägga till stöd för RCS-meddelanden i Iphones meddelande­app. Det gör att meddelanden som skickas mellan Iphone och Android-mobiler får stöd för moderna meddelande­funktioner, till exempel reaktioner, läskvitton, skriv­indikatorer och bilagor med hög kvalitet.

Lyssna eller titta på avsnittet här.

Kapitel i avsnittet

00.00 Inledning
01.45 Black Friday-tips
04.45 Varning för Black Friday-bedrägerier
07.13 Utvärdering av Vivaldi
21.23 Blå bubbla, grön bubbla

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns även hos Nikka Systems som podden produceras tillsammans med.