Bli säker-podden

Avsnitt 187: Borde Tiktok förbjudas?

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om huruvida TikTok bör förbjudas på företags- och myndighetsanställdas jobbmobiler. Svaret visar sig inte vara så svart eller vitt som det låter!
3 mars 2023
Tips & Trix

Så gör du för att avsluta tidigare bredband på din adress

Har du flyttat in i en bostad där det redan finns ett aktivt bredband som hindrar dig från att skaffa nytt? I denna guide får du reda på hur du ska gå till väga.
1 mars 2023
Tips & Trix

Så byter du mobiloperatör och mobilabonnemang

I denna artikel får du svar på hur du byter mobilabonnemang och mobiloperatör, vad du bör tänka på inför bytet och hur du kan ta reda på vilket mobilabonnemang som passar dig bäst.
1 mars 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 186: Cloaking lurar Facebook

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om bluffannonser på Facebook och hur olika cloaking-metoder fungerar.
24 feb. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 185: Harmlösa attacker mot Sverige

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om överbelastningsattackerna som svenska organisationer drabbats av senaste tiden. Och varför det inte alls är så farligt som Anonymous Sudan vill ge sken av.
17 feb. 2023
Tips & Trix

3 smarta hacks för din smartphone

I denna artikel får du svar på hur du kan snabbladda din smartphone, hur du sparar på mobilbatteriet och hur du kan göra en improviserad högtalare. Nu kör vi!
16 feb. 2023
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnitt 184: Säker webbläsar­synk

I avsnitt 184 av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om problemet med att webbläsaren Microsoft Edge inte hängt med i svängarna när det kommer till säker webbläsarsynkronisering.
13 feb. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 183: Chat Control 2.0

I avsnitt 183 pratar Nikka och Peter om EU:s initiativ Chat Control 2.0. Ett förslag som gör gällande att publika tjänster tvingas genomsöka meddelanden efter material med sexuella övergrepp på barn.
8 feb. 2023
Gott och blandat

Vad är skillnaden mellan fast bredband och mobilt bredband?

I denna artikel får du svar på frågorna om vad skillnaden är mellan fast bredband och mobilt bredband, samt vad du ska tänka på vid valet av bredband.
30 jan. 2023
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Januaris avsnitt av Bli säker-podden

Vi samlar januaris alla avsnitt av Bli säker-podden i detta inlägg, där du kan läsa om och lyssna på: Säkerhetsårets som gått, Spådomar om 2023 och Nyheter om Manifest 3. Med mera!
27 jan. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 181: Samma visa

I veckans avsnitt pratar Nikka och Peter om det återkommande problemet med nätfiskeattacker. Nikka ger tre konkreta tips som alla företager och organisationer bör följa.
23 jan. 2023
Tips & Trix

Är internet, WiFi och bredband samma sak?

I denna artikel får du svar på om internet, bredband och WiFi är samma sak och vilka skillnaderna egentligen är. Frågor som är vanligare än vad många tror!
19 jan. 2023