Bli säker-podden

Avsnitt 200: Elaka Android-appar

I Bli säker-podden denna vecka pratar Nikka och Esse bland annat om de senaste rapporterna kring skadliga Android-appar. Dem lyfter även om hur Google har förbättrat Android genom åren för begränsa skadorna som elaka Android-appar kan orsaka.
2 juni 2023
Valet av bredbandsleverantör
Tips & TrixGott och blandat

Så väljer du rätt bredbandsleverantör

Valet av bredbandsleverantör är viktigt för att få en stabil och trygg internetuppkoppling. Men det kan vara svårt att veta vad du bör kika efter hos en leverantör. I denna artikel får du tips och råd som gör ditt val enklare!
29 maj 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 199: Riktiga vänner spårar inte varandra

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Esse om Apples Airtag och andra Bluetooth-taggar som blivit populära för att hitta prylar som tappats bort. Men är det det enda taggarna används till? Detta och mer i veckans avsnitt!
26 maj 2023
Säkerhet

IT-säkerhetsspecialistens tre säkerhets- och integritetstips för din webbläsare

Vi bad IT-säkerhetsspecialisten Karl Emil Nikka om tre säkerhets- och integritetstips som alla borde använda. Sagt och gjort – här kommer webbläsartipsen du inte vill vara utan. Take it away Nikka!
25 maj 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 198: Säkerhets­nyheter i Android 14

I veckans avsnitt summerar Nikka och Esse de säkerhets- och integritets­förbättringar som Google presenterade på sin årliga utvecklarkonferens Google IO som hölls i förra veckan.
19 maj 2023
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnitt 197: Fler USB-minnen, fler problem Part II

I veckans avsnitt av Bli säker-podden fortsätter diskussionerna kring Region Skånes problem med USB-minnet som försvann. Dessutom snabba nyheter om allt från Tiktok-skandaler till utmattningsattacker.
12 maj 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 196: Fler USB-minnen, fler problem

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om USB-minnen och särskilt incidenten hos Region Skåne där ett USB-minne med känsliga personuppgifter hamnade på vift.
5 maj 202335 minuters lyssning
Bild på Bli säker-podden med Peter och Nikka där Nikka bär skidglasögon.
Bli säker-podden

Avsnittt 195: Mot nästa DNS

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om DNS-skydd och då specifikt om NextDNS. DNS-skydd förhindrar att du ansluter till skadliga webbplatser. Genom att filtrera bort kända skadliga webbplatser.
28 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 194: Kungens bonde och flygande hästen

I veckans avsnitt hör du Nikka och Peter återgå till diskussionen om kommersiella spionprogram och hemlig dataavläsning.
21 apr. 2023
Gott och blandat

Så fungerar korttidsabonnemang för fritidshus

Vad är ett korttidsabonnemang för bredband? I denna artikel får du svaret! Med Bredband2:s korttidsabonnemang för fritidshus och sommarstugor får du en billig och flexibel internettjänst.
19 apr. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 193: Integritets­värnande sökmotorer

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om integritets­värnande sökmotorer. Bland andra jämför podduon Startpage, Duck Duck Go och Brave Search. Dessutom kommer ett avslöjande från Nikka om Mullvad Leta – en integritetsvärnande sökmotor från företaget bakom Mullvad VPN.
14 apr. 2023
8-tips-for-snabbare-wifi
Tips & Trix

8 tips för ett snabbare WiFi

Läs våra åtta tips på hur du gör ditt WiFi snabbare och får ett stabilare trådlöst nätverk. Dessutom lär du dig vad du ska göra om ditt WiFi strular eller inte fungerar som det ska.
12 apr. 2023