Varning för phishing-mail

Publicerat: 18 februari 2015

Vi vill informera och uppmärksamma er om ett phishing-mail som skickas ut till våra kunder. I mailet informeras ni om att vi just nu genomför en uppgradering av vår e-postserver. Ni ombeds att godkänna denna uppgradering genom att fylla i ert lösenord via en länk som finns bifogad i mailet.

Detta mail är INTE skickat från oss på Bredband2 och vi avråder er starkt från att klicka på länken och fylla i era uppgifter. Radera detta mail om du ser det i din inkorg.

Ett phising-mail är ett samlingsnamn för hemsidor som försöker lura till sig känsliga uppgifter såsom användaruppgifter, kontouppgifter, koder, osv. Vanligast är att den som skapar phishing-mailet gör en identisk kopia av företagets hemsida som är placerad på dennes server.

Att se skillnad på en falsk eller riktig hemsida kan vara mycket svårt vid en första anblick. Det går dock att upptäcka genom att bland annat se hur adressen stavas. Saknas det någon form av personlig information i mailet är detta också ett tecken på att mailet inte är skickat från ett företag.

För att vara säker på om mailet är falskt eller inte bör du besöka företagets hemsida genom att skriva in adressen i din webbläsare för att söka information om det du ombeds att göra i mailet. Om du ändå är osäker bör du ta kontakt med företaget i fråga.

Se alltid till att använda den senaste versionen av din webbläsare. Både senaste versionen av Explorer och Firefox innehåller funktioner som skyddar mot phising.

Hälsningar,

Vi på Bredband2