Bli säker-podden

Avsnitt 171: Förbannade cookie-banner

I avsnitt 171 av Bli säker-podden diskuterar Karl Emil Nikka och Peter Esse bland annat förbannade cookie-banners, Cryptomator Hub och Mastodon-verifiering. Lyssna på avsnittet här!
11 nov. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 170: Domän­slarvet gynnar nät­fiskarna

I Bli säker-podden avsnitt 170 diskuterar Karl Emil Nikka och Peter Esse allt från domänslarv till Elon Musks vilja att sälja verifieringar på Twitter. Lyssna på avsnittet här!
4 nov. 2022
Övrigt

En helt vanlig dag på Sweclockers

Några få ord om helt vanligt internet – för forumslegender och shitpostare.
3 nov. 2022
Gott och blandat

Uppfinnarskådisen Hedy Lamarr

Vad tänker du på när du hör eller ser namnet Hedy Lamarr? Är det framför allt skådespelerskan eller uppfinnaren? I denna artikel ska vi fokusera på det senare!
28 okt. 2022
Tävling

Tävlingsvillkor: Vinn ett års gratis prenumeration på säkerhetspaketet F-Secure TOTAL

Nu tävlar vi ut ett års gratis prenumeration på säkerhetspaketet F-Secure TOTAL till en lycklig vinnare. I paketet ingår bland annat VPN, antivirus, surfskydd, bankskydd och mycket mer som gör att du kan hålla dig säker på nätet.
24 okt. 2022
Gott och blandat

3 av de läskigaste hackningarna i historien!

I denna artikel kan du läsa om några av historiens läskigaste hackningar och virusspridningar. Och får tips på hur du själv undviker att drabbas.
20 okt. 2022
Tips & Trix

Så säkerhetskopierar du filer från din Android till Google 1 eller Google Drive

I denna artikel lär du dig säkerhetskopiera dina filer från en Androidtelefon till lagringstjänsterna Google 1 och Google Drive.
13 okt. 2022
Tips & Trix

Två sätt att säkerhetskopiera filer från iPhone

Här lär du dig att säkerhetskopiera och göra backups med din iPhone. På så sätt skyddas dina filer om din iPhone skulle gå sönder eller bli stulen.
12 sep. 2022
Tävling

Tävlingsvillkor: Vinn en helt vanlig tygpåse

Tygpåsen är väl ändå den mest mångsidiga väskan? Den funkar för allt från laptopen till vardagshandlingen eller för en flaska bubbel på väg till festen. Vi diggar tygpåsar så mycket att vi designat en egen. Den tänker vi lotta ut till fem glada vinnare.
5 sep. 2022
Tips & Trix

Streama serier och filmer utan WiFi med din telefon

Visste du att du kan göra om din smartphone till en router och streama dina favoritserier utan traditionell WiFi? Detta fungerar på såväl laptops som surfplattor om du har en streamingtjänst men saknar WiFi-uppkoppling.
26 aug. 2022
Tävling

Tävlingsvillkor: Vinn två biljetter till musikfestivalen Big Slap i Malmö

Vill du se Justin Bieber, Black Eyed Peas, Martin Garrix, Wizkid och många fler musikakter live i sommar? Bredband2 är huvudpartner till evenemanget som äger rum i Malmö den 5-6 augusti. Vi laddar upp för festen genom att lotta ut två Big Slap-biljetter till tio lyckliga vinnare.
20 juni 2022
Nextory 2022
Nextory

5 boktips för sommarläsningen

Sommaren är här och många av oss letar efter en god bok eller två att ta med sig in i värmen. Oavsett om det är balkongen, utlandet, trädgården eller stranden som hägrar, får du här fem tips på ljud- och e-böcker att läsa i sommar.
14 juni 2022