Bli säker-podden

Avsnitt 159: Ryssland vs internet

I veckans avsnitt av Bli säker-podden hör du om att Ryssland inte bara möter motstånd i Ukraina och genom diverse sanktioner. Protonmail, Signal, Tor och Twitter håller nämligen kommunikationen igång för att regimkritikerna i Ryssland ska kunna sprida sanningen om världsläget på ett säkert vis, utan att riskera sina liv.
11 mars 2022
Övrigt

Vad är kryptovalutor, blockkedjan och NFT?

Idag är det mycket snack om kryptovalutor, NFT och blockkedjor men vad betyder allt det där? Svaret får du i denna artikel som på ett ganska enkelt sätt förklarar något ganska komplicerat: Den lilla guiden till NFT, kryptovalutor och blockkedjor!
4 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 158: Dumma smarta hem

I veckans avsnitt av Bli säker-podden återvänder podduon till ämnet “Dumma smarta hem”. Förbered dig därför på en och annan sågning när Nikka och Tess går igenom D-links “Mydlink Home” och underhållsstoppet som nu görs av produktserien. Dessutom snabba nyheter om allt från falska journalister till skadeprogram i Microsoft Store.
4 mars 2022
Gott och blandatTips & Trix

Hur löser jag problemet DNS-servern svarar inte?

Har du fått upp felmeddelandet att DNS-servern svarar inte eller DNS server not responding? I denna artikel reder vi ut vad det betyder och hjälper dig lösa problemet med DNS-servern både i Windows och Mac OS.
1 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 157: Special om säkerhets­åtgärder

Veckans ordinarie avsnitt av Bli säker-podden utgår med anledning av kriget i Ukraina. Podduon diskuterar vilka åtgärder som privatpersoner och organisationer bör vidta på grund av det förändrade världsläget. Dessutom en varning om att informationskriget redan är igång.
25 feb. 2022
Tips & TrixGott och blandat

Vad är en CG-NAT-adress och hur hittar jag den?

I vår artikel Så hittar du din publika och lokala IP-adress redde vi ut frågetecknen kring olika typer av IP-adresser och hur du hittar dem. I denna artikel förklarar vi vad en CG-NAT-adress är och var du ser om du har en sådan.
21 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 156: Chrome OS flexar

Arbetar du med IT-drift? Då ska du prenumerera på Cert-SE:s blixtmeddelande, detta på begäran av Bli säker-poddens Karl Emil Nikka. Med denna uppmaning börjar veckans avsnitt som utöver detta handlar om att Chrome OS firar 10 år samt nyheten om Chrome OS Flex.
18 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 155: En fantastisk vecka

I veckans avsnitt av Bli säker-podden går Tess och Nikka igenom en fantastisk vecka ur ett IT-säkerhetsperspektiv. Dessutom veckans snabba nyheter med rykande färska händelser från IT-säkerhetsvärlden.
11 feb. 2022
Gott och blandatTips & Trix

Så hittar du din publika och lokala IP-adress

Behöver du leta fram din lokala eller publika IP-adress? Vi visar hur du går tillväga oavsett om du använder dig av Mac OS eller Windows. Med denna steg-för-steg-guide hittar du dina lokala och publika IP-adresser på nolltid. Dessutom förklarar vi skillnaden mellan dem.
10 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 154: Bli säker till låg kostnad

Bli säker-podden listar sina bästa och viktigaste säkerhetsråd. Vilka säkerhetsåtgärder rankas högre än andra? Dessutom veckans snabba nyheter om allt från nätfiske i platsannonser till den kontroversiella OS-appen MY2022.
4 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 153: Europeisk DNS med oroskrydda

Veckans snabbisar bjuder på falska virusvarningar, uppföljning av Safari-läckan och nätfiskeskydd i Google Drive. Dessutom huvudämnet för veckans avsnitt där podduon Tess och Nikka bjuder på en genomgång av den nya föreslagna DNS-tjänsten i Europa.
28 jan. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 152: Hästar flyger igen

Världen över har spionprogrammet Pegasus använts av stater för att spionera på regimkritiker, journalister och företagsledare med flera. I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar podduon Tess och Nikka listan över potentiella måltavlor.
21 jan. 2022