Bli säker-podden

Avsnitt 156: Chrome OS flexar

Arbetar du med IT-drift? Då ska du prenumerera på Cert-SE:s blixtmeddelande, detta på begäran av Bli säker-poddens Karl Emil Nikka. Med denna uppmaning börjar veckans avsnitt som utöver detta handlar om att Chrome OS firar 10 år samt nyheten om Chrome OS Flex.
18 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 155: En fantastisk vecka

I veckans avsnitt av Bli säker-podden går Tess och Nikka igenom en fantastisk vecka ur ett IT-säkerhetsperspektiv. Dessutom veckans snabba nyheter med rykande färska händelser från IT-säkerhetsvärlden.
11 feb. 2022
Gott och blandatTips & Trix

Så hittar du din publika och lokala IP-adress

Behöver du leta fram din lokala eller publika IP-adress? Vi visar hur du går tillväga oavsett om du använder dig av Mac OS eller Windows. Med denna steg-för-steg-guide hittar du dina lokala och publika IP-adresser på nolltid. Dessutom förklarar vi skillnaden mellan dem.
10 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 154: Bli säker till låg kostnad

Bli säker-podden listar sina bästa och viktigaste säkerhetsråd. Vilka säkerhetsåtgärder rankas högre än andra? Dessutom veckans snabba nyheter om allt från nätfiske i platsannonser till den kontroversiella OS-appen MY2022.
4 feb. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 153: Europeisk DNS med oroskrydda

Veckans snabbisar bjuder på falska virusvarningar, uppföljning av Safari-läckan och nätfiskeskydd i Google Drive. Dessutom huvudämnet för veckans avsnitt där podduon Tess och Nikka bjuder på en genomgång av den nya föreslagna DNS-tjänsten i Europa.
28 jan. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 152: Hästar flyger igen

Världen över har spionprogrammet Pegasus använts av stater för att spionera på regimkritiker, journalister och företagsledare med flera. I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar podduon Tess och Nikka listan över potentiella måltavlor.
21 jan. 2022
Övrigt

7 tips som förhöjer din streamingupplevelse med Viaplay

Förbättra din streamingupplevelse med våra allra bästa Viaplay-knep. Det enda du behöver göra, efter att du tagit del av listan, är att slå dig ner framför valfri skärm och njuta av underhållningen.
20 jan. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 151: För många lökar i samma låda

Denna veckan får podden återigen besök av Pontus Falk som tillsammans med Nikka diskuterar Tor-webbläsaren (The Onion Router) vilken är effektivare än VPN-tjänster på att stänga ute avlyssnande öron.
14 jan. 2022
Gott och blandat

Detta googlade vi mest år 2021

Är din sökhistorik unik eller gjorde du som resten av oss och undrade hur många som har vaccinerats i Sverige, vad det kostar att ladda en elbil och när EM 2021 började? I denna artikel listar vi årets mest googlade sökfraser 2021.
13 jan. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 150: Femtioelfte gången gillt för krypterad e-post

Varför har inte krypterad e-post slagit igenom ännu? Och varför tror Nikka att tekniken Web Key Directory är det som krävs för ett genombrott? Detta får du veta i veckans avsnitt av Bli säker-podden som för en andra gång gästas av Pontus Falk.
7 jan. 2022
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 149: Nyårsavsnittet 2022

I årets sista avsnitt av Bli säker-podden går podduon Tess och Nikka igenom sina spaningar för det gångna året samt siar om vad som kommer att hända år 2022.
31 dec. 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 148: Historien bakom Yubikey

Denna vecka bjuder Bli säker-podden på en spännande intervju med Jakob Ehrensvärd som utgör ena halvan av duon bakom företaget Yubico och deras säkerhetsnyckel Yubikey. Varifrån kom idén till Yubikey? Och hur såg vägen mot Silicon Valley ut?
24 dec. 2021