Bli säker-podden

Avsnitt 166: Tack Tess

Bli säker-poddens Tess Hamark lämnar podden för nya äventyr med ett nytt jobb i en ny bransch. I veckans avsnitt sammanfattar hon vad hon tar med sig från de tre år som hon varit en del av podduon. Dessutom veckans snabbisar!
29 apr. 2022
Tävling

Tävlingsvillkor: Vinn en helt vanlig goodiebag fylld med vardagslyx

Vi tycker att du förtjänar lite extra guldkant i tillvaron. Som tacos på en måndag. Eller när någon annan erbjuder sig att ta disken. Därför lottar vi ut två helt vanliga goodiebags fullproppade med vardagslyx i en tävling på vår Instagram.
27 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 165: Snatta kakor

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Tess och Nikka om varför den kriminella marknadsplatsen Genesis är mycket allvarligare än 6 000 vanliga lösenordsläckor. 
22 apr. 2022
Gott och blandatTips & Trix

5 smarta Chrome-tillägg för ett smidigare surfande!

Är du en inbiten användare av Google Chrome som webbläsare? Då kanske du känner till några av dessa smarta tillägg. Om inte så får du här tipsen som gör ditt surfande både roligare, smidigare och smartare.
21 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 164: Simplelogin döljer e-post­adressen

I veckans poddavsnitt berättar vi varför aliastjänsten Simplelogin nu tar över första platsen på Bli säker-poddens lista över rekommenderade aliastjänster. Dessutom snabba nyheter om allt från aprils säkerhetsuppdateringar till Baader-Meinhof-syndromet.
19 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 163: Pålitliga appar och tjänster

I veckans avsnitt av Bli säker-podden får du som lyssnar höra Nikkas fem viktigaste punkter att ta hänsyn till vid val av säkerhetskritiska tjänster och appar. Dessutom snabba nyheter om allt från nya funktioner i Windows 11 till nätfiske och krypto! 
8 apr. 2022
Gott och blandat

Din guide till deepfakes och dess mörka baksida

Du har säkert hört talas om deepfakes och hur bildmanipulerade filmer sprids vind för våg nu för tiden. Men vet du hur det går till när en deepfake-video skapas?  I denna artikel förklarar vi tekniken bakom deepfakes och dess mörkare sida. 
6 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 162: Qwacksalveri

Sårbara kameror, bristande rutiner hos Verisure och Qwac-certifikat är vad som står på menyn i veckans avsnitt av Bli säker-podden. I veckans huvudämne hör du Tess och Nikka diskutera varför införandet av Qwac-certifikat är en dålig idé.
1 apr. 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 161: Mot nästa moln

Vad vet du om Nextcloud? Detta kostnadsfria och öppna substitut till Microsoft 365 och Google Workspace utgör veckans huvudämne. Vad är det, hur säkert är det och varför är det “nästa moln för alla”?
25 mars 2022
Gott och blandatSäkerhet

Tvåfaktorsautentisering – vad är det?

I denna artikel får du veta vad tvåfaktorsautentisering, även kallat tvåvägsautentisering, är och varför du ska använda dig av det som en extra säkerhetsåtgärd vid inloggningar. 
24 mars 2022
Bli säker-podden

Avsnitt 160: Defender, Defender och Defender

Bli säker-podden handlar denna vecka om hur säkerheten i Windows förändrats och utvecklats under åren. Dessutom snabba nyheter om allt från Facebook-kapning till Mozilla VPN! 
18 mars 2022
Gott och blandat

Vad är IP, Mac och DNS?

Vad betyder egentligen IP, DNS och Mac-adress? I denna artikel får du lära dig mer om tre vanliga IT-begrepp för nätverk och internetanvändande.
17 mars 2022