Möt Amanda – marknadens främsta lyssnare

Publicerad: 28 juni 2018

Amanda arbetar som marknadskoordinator på Bredband2:s marknadsavdelning. En avdelning som arbetar med allt från varumärkesstrategier till prissättning. Amanda fokuserar främst på det sistnämnda.

– Egentligen har jag en rad olika arbetsuppgifter. Överlag arbetar jag med mycket administrativt som rör vårt tjänsteutbud och våra privatkunder. Att lyssna på marknaden är en stor del i detta. Bland annat arbetar jag med prissättning, håller koll på våra konkurrenters priser, lägger ut nya tjänster och lägger upp nät som tillkommit, berättar Amanda.

Vad innebär det att lägga upp nät?

– I och med att fiber byggs ut väldigt mycket tillkommer det nya stadsnät hela tiden, det vill säga de som står för själva fibern. Jag ansvarar för den administrativa delen i form av att jag ser till så att man kan gå in på vår webbsida och beställa de nya tjänsterna i de nya näten, men jag ser även till att våra tjänster i stadsnätens portaler är uppdaterade.

“Vi försöker alltid anpassa våra priser för att skapa så stor tillgänglighet som möjligt”

Priserna för Bredband2:s tjänster kan variera. Det är dock många faktorer som styr varför prissättningen kan te sig olika. Exempelvis kan två kunder som bor på gatorna bredvid varandra betala olika trots att de har samma hastighet.
– Detta beror först och främst på att de kan tillhöra olika stadsnät samt att dessa har olika nätavgifter gentemot oss som tjänsteleverantör. Dessutom kan det bero på att det finns olika tjänster och hastighetsutbud i de olika näten, vilket gör att vissa nät blir dyrare än andra. Vi försöker alltid anpassa våra priser för att skapa så stor tillgänglighet som möjligt för alla, förklarar Amanda.
Det finns en del tjänsteleverantörer som jobbar med standardiserade priser. Bredband2 har dock valt att inte göra det.
– Det är givetvis merarbete att ständigt hålla koll på prissättningen i varje nät. Det finns nämligen väldigt många stadsnät. Däremot anser vi att våra kunder enbart ska behöva betala för det de behöver och för det de beställer.

Fiber är något som byggs ut väldigt mycket, vad har du för roll i detta?

– Jag försöker ha så bra koll som möjligt på vilka de kommande näten är och vad som är aktuellt runt om i Sverige på både landsbygd och i stan. Vi vill ju att så många som möjligt ska kunna ta del av vårt internet och våra tjänster. Då inkluderar det mycket förberedelse från mitt håll i form av att lägga ut tjänsterna och dess prissättning. Jag tar givetvis hjälp av mina kollegor också. Men det handlar mycket om att vara up to date och ha lite koll så att man inte märker att "oj, där börjar det ett nät imorgon, vi kanske skulle ha lagt ut det".

Varför är det olika hastigheter i olika nät?

– Stadsnätet väljer vilka hastigheter som vi som tjänsteleverantör har möjlighet att leverera i deras nät. Sen är det upp till oss att välja vilka av dem vi vill leverera eller om vi väljer att leverera alla. I vårt fall erbjuder vi samtliga tjänster som stadsnäten säger att vi kan leverera. Ibland kan det vara att något stadsnät erbjuder femton olika hastigheter för att sedan enbart erbjuda tio eller färre. Då får vi säljstoppa dem. Detta gör jag genom att ta bort tjänsterna så att de inte går att beställa samt flyttar kunder från en hastighet till en annan. Oftast till en tjänst som ligger närmast. Exempelvis från 10/10 Mbit/s till 100/100 Mbit/s.

Slutligen, vad är det roligaste med ditt yrke?

– Det roligaste är att vara med och erbjuda internet och tjänster till människor som vill ha det. Sen är det väldigt kul att ständigt se hur kundskaran växer, att få vara med under hela resan från att jag en dag lägger ut ett nytt nät till att vi får in kunder i just det nätet.

Fem snabba med Amanda

Vad lyssnar du helst på?

– Kent

Vilken är din favoritsvamp?

– Shiitake

Vilket är ditt favoritklipp på YouTube?

– Gärna ett klipp med någon konspirationsteori.

Vilken är din senaste googling?

– Pastasallad

Vilken är din favoritprodukt från Bredband2?

– Vårt bredband, såklart!

Läs också

Fredrik, Teknikchef

Erfan, CIO

Martin, Produktansvarig för företags datakommunikationslösningar

Jakob, Kundtjänstmedarbetare

Anna, Teamchef för Network Operation Center