Så väljer du rätt bredbandsleverantör

Valet av bredbandsleverantör

Valet av bredbandsleverantör är viktigt för att få en stabil och trygg internetuppkoppling. Men det kan vara svårt att veta vad du bör kika efter hos en leverantör. I denna artikel får du tips och råd som gör ditt val enklare! 

För att välja en bredbandsleverantör som kan matcha dina behov räcker det inte bara att jämföra hastigheter eller priser. Båda är såklart viktiga att ha i åtanke men för det trygga valet bör du även ha en känsla för mer än så. Här listar vi några viktiga tips för vad du bör ställa för krav på din blivande bredbandsleverantör. 

Hastighet efter behov 

Den allra vanligaste hastigheten på bredband i Sverige är 100 Mbit/s i form av fiberbredband. Det är en hastighet som räcker till det mest vardagliga användande av internet. Som för streaming av film och musik, bankärenden, webbsurfande och hobbyspelande av online-spel.  

Beroende på vilket stadsnät din adress är anslutet till kan du i vissa fall få en hastighet på upp till 10 000 Mbit/s. Så spannet är milt uttryckt stort. Det viktiga är att lära känna ditt behov av hastighet. Vad använder du internet mest till? Fundera över dina användningsområden och utgå från det när du väljer bredbandshastighet. 

I bilden nedan ser du exempel på vad de olika hastigheterna passar till för behov. 

Olika bredbandshastigheter från bredbandsleverantören Bredband2

Utan driftsäkerhet är bredbandet inte mycket värt  

Välj en bredbandsleverantör med hög driftsäkerhet för att minska avbrotten i uppkopplingen. Det spelar nämligen ingen roll om du har en supersnabb bredbandstjänst när nätet ligger nere. 

För att undvika avbrott i ditt surfande har vi på Bredband2 investerat mycket i den senaste tekniken och byggt ett nätverk som är stabilt. Det gör att vi snabbt kan åtgärda eventuella problem i vårt eget nät. Detta bör du också kräva av din blivande bredbandsleverantör. 

När du väljer bredbandsleverantör är det viktigt med bra kundservice

En tillgänglig och kunnig kundservice 

Att leverantören har en engagerad och kunnig kundservice som är redo att hjälpa till när som helst är en annan viktig del i valet av bredbandsleverantör. Kundservice ska: 

  • Kunna hjälpa dig med allt från tekniska problem till fakturering och abonnemangsfrågor.

  • Finnas ”inhouse” det vill säga; vara anställda av bredbandsleverantören och arbeta från leverantörens kontor. På så sätt vet du att det finns goda kunskaper hos den som ska hjälpa dig.

  • Ha rimliga öppettider och erbjuda flera olika kontaktvägar för att du ska kunna få hjälp på det sätt som du föredrar. 

Utöver detta är det viktigt att det finns hjälp på bredbandsleverantörens webbplats, så att du själv smidigt kan lösa dina problem om de skulle uppstå. Exempelvis en självbetjäningsportal eller liknande. På Bredband2 samlar vi den mesta matnyttiga informationen på en särskild kundservicesida och på Mitt Bredband2, där våra kunder hittar en överblick av tjänster och fakturor, samt olika erbjudanden och förmåner.  

Att jämföra pris på bredband 

Det finns flera bra jämförelsesajter för att jämföra priser på bredband. Och givetvis är priset en stor beslutsfaktor för många. När du jämför pris bör du dock vara noggrann med att titta både på ordinarie pris och kampanjpriset. Du sparar ofta mer, över tid, på en tjänst med ett lägre ordinariepris än att gå på det billigaste kampanjpriset. 

När det kommer till Bredband2:s priser vill vi att de ska vara konkurrenskraftiga och rimliga för den höga kvaliteten på tjänsterna vi erbjuder. Därtill ska det också finnas något för varje budget och behov. Är du nyfiken på vad våra bredbandstjänster skulle kosta för dig, kan du söka på din adress här

Sammanfattning 

När du letar efter din nästa bredbandstjänst eller vill byta bredbandsleverantör bör du ha den här checklistan med dig i bakhuvudet: 

Min bredbandsleverantör ska: 

  • Kunna erbjuda den hastighet jag behöver. 

  • Ha en pålitlig och hög driftsäkerhet. 

  • Erbjuda en bra kundservice till sina kunder. 

  • Erbjuda ett rimligt pris och gärna särskilda förmåner för sina kunder. 

Vi hoppas att denna artikel hjälper dig i valet av bredbandsleverantör!  

Ps. Missa inte något av våra erbjudanden för bredband genom att söka på din adress via länken nedan. 

Se dina möjligheter via adressöket!