Ta med bredbandet i flytten

Publicerad: 17 juni 2021
flytta bredband, tips vid flytt,

Behöver jag säga upp mitt bredband när jag flyttar till en ny adress? Svaret är nej! Ändå ser det ofta ut så här: På flyttdagen är allt nerpackat – förutom bredbandet. Bredbandet som vi använder dagligen! I denna artikel och video (som du hittar lite längre ner) förklarar vi hur du tar med ditt bredband från Bredband2 i flytten och vad du behöver tänka på.

I genomsnitt byter vi svenskar bostad över 10 gånger under vår livstid. Måste en då säga upp bredbandet vid varje flytt? Många tror nog att bredbandet är fixerat vid ens adress och att det inte går att flytta med. Men riktigt så ligger det inte till.

Om du vill flytta med ditt bredband från Bredband2 behöver du egentligen bara ta reda på två saker:

  • Har adressen du flyttar till fiber?

  • Kan Bredband2 leverera bredband inom det stadsnät adressen är anslutet till?

Är du osäker på om adressen är ansluten till ett stadsnät (och i så fall vilket) kan du alltid kontakta din bostadsvärd samt kolla i ditt bostadskontrakt.

Innan det blivit dags att flytta bör du kontakta oss i förväg. Gärna en månad före inflytt för att på så sätt slippa bli fakturerad dubbelt vid byte av stadsnät. Sedan fyller du bara i den här mycket enkla flyttanmälan och vips är det klart. 

Anjélicas flyttips!

I videon nedan har vi tagit hjälp av vår kollega Anjélica på kundservice, som är expert när det kommer till att flytta med sitt bredband. Här tipsar hon om några saker som är bra att tänka på vid flytt. 

Bredband2:s kundservice

Har du frågor angående dina tjänster från Bredband2 kan du alltid spana in vår kundservicesida. Där hittar du allt från vanliga frågor, felsöknings- och fakturaguider till kontaktuppgifter för dina serviceärenden.