SamarbeteGaming

DreamHack Masters 2019

Bredband2 har i år haft den stora äran att sponsra DreamHack Masters 2019. Missade du eventet? Eller längtar du redan tillbaka? Kolla in klippet.
24 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 38: 5 tips säkrar datorn

I veckans avsnitt avrundar Nikka och Tess poddens miniserie om olika skadeprogram. Nu är det äntligen dags att bli handlingskraftiga och gå igenom vad som krävs för att skydda datorerna mot dessa hot.
18 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 37: Utpressning som business

Det är dags att avrunda miniserien om olika skadeprogram med en diskussion om utpressningsattacker och kryptovalutor. Häng med Nikka och Tess på det trettiosjunde avsnittet av Bli säker-podden.
11 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 36: Jag märker om datorn är infekterad. Eller?

Veckans poddavsnitt tar vid där förra slutade. Nu har turen nämligen kommit till tredje generationens skadeprogram vars gemensamma nämnare är att tjäna pengar.
27 sep. 2019
Samarbete

Elza Dunkels: "Forskning visar att barnsäkra lösningar ökar risken för att barn ska få syn på olämpligt innehåll"

Som vuxen finns det mycket du kan göra. Exempelvis kan du tidigt börja utforska nätet tillsammans med barn. Forskning om säkerhet på nätet har nämligen visat att de barn som är vana nätanvändare är tryggare på nätet, har lättare att undvika risker och om de råkar ut för något har de större chans att klara det på bästa möjliga sätt.
25 sep. 2019
Nextory

Hösttips: 5 böcker du borde läsa

Låt oss inleda hösten med trevliga boktips och 60 dagar gratis abonnemang hos Nextory. Ta del av tiotusentals ljud- och e-böcker, direkt i surfplattan eller mobilen.
24 sep. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 35: Kärleksbrev och dikter

Det är dags för Bli säker-poddens mest romantiska avsnitt. I veckans avsnitt pratar nämligen Nikka och Tess om världens första virus som involverade dikter och kärleksbrev. Missa inte det!
20 sep. 2019
Gott och blandatSamarbete

Elza Dunkels: "Nätmobbning är inget nytt och fundamentalt annorlunda, utan en förlängning av ett existerande problem"

Nätmobbning verkade vara något helt nytt och mycket farligare, eftersom uttrycken var obekanta. Sen kom forskning om nätmobbning och visade en tydlig koppling till kränkningar i skolan.
16 sep. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 34: Säker och krypterad e-post

Finns det någon teknik som gör e-posttekniken säker? Ja, det finns det. I veckans poddavsnitt gästas Bli säker-podden av Pontus Falk som berättar om tekniken PGP. 
13 sep. 2019
Gott och blandatGaming

DreamHack: "Tittarsiffrorna i de stora e-sportturneringarna slår de största amerikanska sportligorna"

E-sporten fortsätter att växa och tittarsiffrorna skjuter i höjden. Det är något som Per Sjölin, pressansvarig på DreamHack, glädjer sig åt inför stundande DreamHack Masters Malmö i oktober.
12 sep. 2019
Intervju

Hotellchefen: ”Internetuppkopplingen är en av de viktigaste faktorerna för gästnöjdheten”

Unika Havshotellet på Limhamn kan lätta ankar. Nu täcks varje vrå med fiberuppkoppling från Bredband2. Internet som har visat sig vara en av de viktigaste faktorerna för gästnöjdheten.
12 sep. 20193 minuters läsning
Gott och blandat

Tävlingsvillkor DreamHack Masters

Vill du tävla om biljetter till DreamHack Masters i Malmö 4-6 oktober? Då bör du ta del av våra tävlingsvillkor!
9 sep. 2019