Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig
Foto på laptop vid bord intill ett fönster

Blogg

Det senaste från Bredband2

Avsnitt 150: Femtioelfte gången gillt för krypterad e-post

Publicerad: 06 jan, 2022
Kategori:
På bilden ser vi Tess och Nikka från Bli säker-podden tillsammans med gästen Pontus fALK

Varför har inte krypterad e-post slagit igenom ännu? Och varför tror Nikka att tekniken Web Key Directory är det som krävs för ett genombrott? Detta får du veta i veckans avsnitt av Bli säker-podden som för en andra gång gästas av Pontus Falk.

Läs hela inlägget

Avsnitt 149: Nyårsavsnittet 2022

Publicerad: 30 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

I årets sista avsnitt av Bli säker-podden går podduon Tess och Nikka igenom sina spaningar för det gångna året samt siar om vad som kommer att hända år 2022.

Läs hela inlägget

Avsnitt 148: Historien bakom Yubikey

Publicerad: 23 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Denna vecka bjuder Bli säker-podden på en spännande intervju med Jakob Ehrensvärd som utgör ena halvan av duon bakom företaget Yubico och deras säkerhetsnyckel Yubikey. Varifrån kom idén till Yubikey? Och hur såg vägen mot Silicon Valley ut?

Läs hela inlägget

Avsnitt 147: Värsta sårbarheten på åratal

Publicerad: 16 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Du har väl inte missat den senaste veckans nyheter om sårbarheten Log4shell? Denna sårbarhet sägs vara den värsta på åratal. I veckans avsnitt av Bli säker-podden går duon till botten med var det egentligen är för sårbarhet och hur du ska förhålla dig till den.

Läs hela inlägget

6 Julfilmer att streama med Viaplay

Publicerad: 14 dec, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration över en playknapp mot en röd bakgrund med julbelysning.

Få högtider är så starkt förknippade med filmtittande som julen. Därför är det inte konstigt att december för många blivit ett enda långt filmmaraton. För att hjälpa dig i valet av film kommer här vår lista över julfilmer du bör se på Viaplay.

Läs hela inlägget

Avsnitt 146: End-to-end-krypteringstrenden

Publicerad: 09 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Allt mer av vår data kommer att transporteras och lagras end-to-end-krypterad. Det spår Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Vad innebär detta för behovet av klientskydd? Vad är en mallattack och vilken är den bästa VPN-tjänsten? Ja du hör, ett fullspäckat avsnitt!

Läs hela inlägget