Detta ska du tänka på när du säljer teknik
Gott och blandatTips & Trix

Tänk på detta om du ska sälja din smartphone eller dator

Vad ska du tänka på när du ska sälja eller slänga din gamla dator, surfplatta eller smartphone? Finns det risker med försäljningen av gammal teknik? I denna artikel berättar vi vad du ska göra vid försäljning och återvinning av begagnade teknikprylar.
19 aug. 2021
Gott och blandat

Din digitala guide till Pride 2021!

Pride pågår just nu över hela världen och i år med ännu större tyngd på de digitala evenemangen. Vi tipsar om Pridefestivalen World Pride i Malmö / Köpenhamn samt bildande och underhållande medier du inte bör missa.
12 aug. 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 129: Windows 11

Nu är det klart att Microsoft lanserar Windows 11 i höst. Samtidigt blir kraven på datorns hårdvara högre inför en eventuell uppgradering till Windows 11. Kommer du att kunna uppgradera din dator? Det reder Bli säker-podden ut!
10 aug. 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 128: Attacken mot Coop

I veckans avsnitt av Bli säker-podden går podduon på djupet i den digitala attacken mot Coop och andra svenska företag. Tess och Nikka ger oss insyn i hur, när och var för att bena ut vad det egentligen är som hänt och hur det kunde hända.
9 juli 2021
Tips & TrixGott och blandat

5 digitala knep för en bättre sommar!

Vilka är sommarens bästa appar? I denna artikel listar vi 5 riktigt bra tips för en bättre sommar med digitala hjälpmedel.
5 juli 2021
Tips & Trix

Tips för dig som surfar utomhus

Tar du med dig laptopen utomhus? Då ska du känna till dessa knep och råd som håller både dig och din dator säkra i solen. Här kommer vår lista över 5 saker att tänka på när du surfar utomhus!
5 juli 2021
Bli säker med DNSSEC och Anne-Marie Eklund Löwinder
Bli säker-podden

Avsnitt 127: DNSSEC-special med Anne-Marie Eklund Löwinder

Vad är DNSSEC? Det ska du få reda på i veckans avsnitt av Bli säker-podden. För att förklara detta på bästa sätt har vi tagit hjälp av Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen.
2 juli 2021
Gott och blandat

Fakturaguide för dig som tidigare varit kund hos A3

I denna fakturaguide får du som tidigare varit kund hos A3 hjälp med att förstå dina fakturor från Bredband2.
29 juni 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 126: Knäckta krypterade meddelande­tjänster

Polisen griper brottslingar efter att ha kunnat avlyssna krypterade meddelandetjänster! Tess har fått SMS från Vladimir Putin och Nikka pratar om vad du ska tänka på vid anslutning till WiFi utomlands. Detta och mer i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
28 juni 2021
Digitala evenemang
Gott och blandatTips & Trix

5 digitala evenemang sommaren 2021

Här får du tips på fem digitala sommarevenemang när pandemirestriktionerna gjort att många evenemang ställs in eller blir digitala.
23 juni 2021
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 125: Apple Passkey

I veckans avsnitt av Bli säker-podden får vi ta del av läckan hos hårdvaru-plånboken Ledger Nano X och dess efterdyningar med bedrägerier. Dessutom får vi höra om attacken mot spelföretaget EA (Electronic Arts), där totalt 780 gigabit data stals som angriparna nu försöker sälja vidare. I veckans huvudämne avslöjar podduon också de viktigaste släppen från Apples nya IOS och Mac OS som kommer i höst.
18 juni 2021
Gott och blandat

Ta med bredbandet i flytten

Behöver jag säga upp mitt bredband när jag flyttar till en ny adress? Svaret är nej! Ändå ser det ofta ut så här: På flyttdagen är allt nerpackat – förutom bredbandet. Bredbandet som vi använder dagligen! I denna artikel och video förklarar vi hur du tar med ditt bredband från Bredband2 i flytten och vad du behöver tänka på.
17 juni 2021