Styrelse & Revisor

Karin Zingmark

Född: 1974
Invald i styrelsen: 2018
Antal aktier i bolaget: 0

Karin har mer än 20 års erfarenhet av att driva förändring på temat kommunikation och ledarskap i en uppkopplad värld, senast i rollen som marknadschef på Microsoft och dessförinnan som kommunikationschef på Viasat. Idag jobbar hon som författare, talare och strategisk rådgivare på temat. Karin sitter som styrelseledamot i Inet, som erbjuder hemelektronik såsom datorer och gamingkomponenter, samt i IAB, en global branschorganisation som arbetar för att främja digital marknadsföring.

Rolf Johansson

Född 1952
Invald i styrelsen: 2008
Antal aktier i bolaget: 4 000 000 st (inkl bolag)

Rolf är advokat med egen verksamhet i Uppsala. Han var tidigare partner i Linklaters Advokatbyrå och har över 30 års erfarenhet inom området affärsjuridik med fokus på företagsförvärv, kapitalmarknaden och större affärstransaktioner. Han har erfarenhet från olika branscher med tungvikt på fastigheter. Rolf är styrelseordförande i Torom Finans & Försäkring AB (Söderberg & Partners, Uppsala) samt styrelseledamot bl.a. i Medley AB. Han är även ordförande i Uppsalajuristernas Alumnistiftelse och Proinspektor i Juridiska föreningen i Uppsala.

Anders Lövgren

Född 1946
Invald i styrelsen: 2007
Antal aktier i bolaget: 116 500 000 st (inkl bolag)

Styrelseordförande

Anders är tillsammans med sina bröder ägare av en grupp företag med en samlad omsättning på drygt två miljarder kronor. Gruppen består av Fastec AB, Fotonic AB, Megabase AB, Megaron AB, Optronic AB och Valutec AB. Han är också delägare (50%) och styrelseordförande i Autotech Teknik Information AB, ägare (100%) och ordförande i Marand Group AB, delägare (50%) och VD i Temautveckling Norden AB, samt delägare (15%) och ordförande i Digital Poster AB.

Tidigare uppdrag: Ordförande och tf. VD, Realia Fastighets AB (publ) 1992-1995, VD, Columna Fastigheter AB (publ) tidigare Fermenta AB (publ) 1996-2000, Ordförande Daydream Software AB (publ.) 2002-2003.

Daniel Krook

Född 1971
Invald i styrelsen: 2007
Antal aktier i bolaget: 14 000 000 st (inkl försäkring)

Daniel är sedan 2007 verkställande direktör i Bredband2 i Skandinavien AB. Han har tidigare arbetat som finansdirektör och har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds Universitet och därefter en Executive MBA från EFL.

Robert Burén

Född 1970
Invald i styrelsen: 2014
Antal aktier i bolaget: 3 000 000 st

Robert är C-level interimskonsult, med tidigare uppdrag som CTO på content marketing-koncernen Mediaplanet, CIO på affärsinformationsleverantören Bisnode, CIO på SBAB Bank och CTO på online-spelbolaget Kindred. Han har även styrelseuppdrag i svenska Cygni AB, finska Verkkokauppa.com Oy och Londonbaserade Eaton Gate Gaming Ltd. Robert har teknisk utbildning inom systemutveckling från Luleå Tekniska Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

 

Oberoende

Fyra ledamöter är oberoende i förhållande till bolaget och större aktieägare, medan Anders Lövgren, ordförande, genom sitt stora aktieägande inte kan betraktas som oberoende.

Revisor

EY, med auktoriserade revisorn Fredrik Lundgren som ansvarig.

Välj din webmail