Jämför bredband
Helt vanligt bredband från Bredband2

Jämför bredband och välj rätt hastighet!

På denna sida får du reda på hur du jämför bredband, väljer vilket bredbandsabonnemang du ska ha och vad olika bredbandshastigheter via fiber faktiskt kostar i månaden.

Förstå ditt behov och välj rätt bredbandshastighet

Att välja hastighet på ditt bredbandsabonnemang behöver inte vara svårt. Det viktiga är att du känner till vilket behov du har och vad du mest kommer använda din internetuppkoppling till. Tänk på att hastigheterna på bredband kostar olika mycket, så väg in både ditt krav på hastighet och kostnaden du är villig att betala.

Om du inte vet vilken bredbandshastighet du ska välja har vi ett tips till dig. Försök svara på dessa 3 frågor och läs sedan igenom informationen för varje bredbandshastighet i rutorna nedan:

Vad använder du internet till i vardagen?
Är det fler än du som använder internet i ditt hem?
Har du många prylar som behöver vara anslutna till internet samtidigt?

Bäst erbjudande får du när du beställer via vår hemsida.

Bredband100

Tillräckligt

Perfekt för dig som vill streama film, spela spel och lyssna på musik utan problem. Tillräckligt mycket kräm i linan för dina behov, helt enkelt.

Bredband250

Lagom

Lagom är bäst, tycker många. Passar dig som vill arbeta online, streama film, spela spel och ha flera skärmar uppkopplade samtidigt.

Bredband500

Lite mer

Fullt hus och bråk om linan är såklart trist. Lite mer än lagom passar dig som delar uppkoppling med flera personer i hushållet.

Bredband1000

Extra allt

Brukar du beställa “Extra allt”? Detta är hastigheten för dig som enbart nöjer dig med det bästa. Snabbast, raskast, kvickast.

Hårdvara och placering spelar roll när du surfar via WiFi

Det är inte bara hastigheten på ditt bredband som avgör hur snabbt det faktiskt går att använda internet. Även enheten du använder för att surfa spelar roll när det kommer till bredbandets hastighet.

En viktig sak för exempelvis snabbt och bra WiFi är en lika bra router.

Och inte nog med det. Det är viktigt att se till att routern har en bra placering i hemmet så att signalen inte blockeras eller försämras på grund av föremål i närheten. Vi har tagit fram en artikel för hur du placerar din router på bästa sätt för bättre WiFi-hastighet.

Till artikeln med tips för snabbare WiFi!

Jämför bredbandspris mot bredbandspris

När du ska jämföra leverantörers bredband är det viktigt att jämföra rätt tjänster. Vissa tjänster namnges nämligen likadant men kan vara väldigt olika.

Ibland bakas tjänster som router och TV in i priset för bredband, och i andra fall finns det som tillvalstjänst i stället.

Behöver du bara en renodlad bredbandstjänst? Se då till att endast betala för det. På Bredband2 säljer vi helt vanligt internet och det är precis som det låter en – bredbandstjänst utan massor av tillägg av olika slag. Tillval ska nämligen vara just tillval och bredband ska vara bredband. Behöver du en router? Ja, då lägger du till det i beställningen själv. Enkelt va?

Stadsnätet levererar – ta reda på vilket bredband du kan få!

När du väl vet vilken bredbandhastighet du behöver är det dags att göra din beställning. Här är det bra att känna till om internetleverantören kan leverera fiberbredband till din adress och i så fall vilken hastighet till vilket pris. Detta beror bland annat på att bredband kostar olika mycket i olika stadsnät. Det kan därför vara bra att veta vilket stadsnät din adress tillhör och vad bredbandet kostar hos just dig. Du kan läsa mer om vad ett stadsnät är här.

Se till att göra ett adressök för att se vilket bredband du kan få till din adress och vad bredbandet kostar där du bor.

Vill du få hjälp med din beställning eller undrar något om vårt bredband?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice via knapparna nedan.