Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig

Så tycker ni att vi ska bete oss på nätet!

Publicerad: 22 mar, 2021
Kategori:
Illustration föreställande ett barn och dess förälder som håller hand. Istället för huvud har dem skärmar med glada smileys i.

Vad är bra nätetikett och hur tycker du att en ska bete sig mot andra på nätet? Är det att hålla en respektfull ton, att skilja på sak och person eller beror det helt på dagsformen? Det har vi fått svar på av er som följer oss på sociala medier.

Hur ska en bete sig på nätet – våra följare svarar:

"Visa respekt för individen, vara 'lagom' snäll."

"Att alla är ense om att allt som skrivs inte är sant, var väldigt kritiskt, alla tycker inte lika, scrolla förbi sådant du inte tycker om!"

"Respektera åsikter du inte delar. Ofta blandar man ihop fakta och värderingar… sen uppstår en konflikt om vilka värderingar som är rätt när det egentligen är faktabild som borde vara fokus."

"Aldrig gå till personangrepp!"

"Jag tänker att en bra tumregel är att uttrycka sig på samma sätt som man hade gjort face to face, t ex förutsatt att man är trevlig IRL också då."

Håller du med om dessa åsikter eller har du en annan syn på nätetikett? Kommentera gärna våra inlägg på Facebook och Instagram.

Vidareläsning

Gå in och läs mer om nätetik i artikeln “Netikett – vett och etikett på nätet”.

Dela med dina vänner