DreamHack: "Tittarsiffrorna i de stora e-sportturneringarna slår de största amerikanska sportligorna"

Publicerad: 12 sep. 2019

E-sporten fortsätter att växa och tittarsiffrorna skjuter i höjden. Det är något som Per Sjölin, pressansvarig på DreamHack, glädjer sig åt inför stundande DreamHack Masters Malmö i oktober.

Berätta kort om DreamHacks bakgrund

– Historien om DreamHack tog sin början 1994 med ett kompisgäng som träffades i en skolmatsal i Malung. På den tiden var datorerna inte ens uppkopplade till internet. Sedan har vi vuxit; från Borlänge till Jönköping och sedan ut i världen.

Hur stor är e-sporten idag?

– E-sporten är enorm. Tittarsiffrorna i de stora e-sportturneringarna slår nuförtiden de största amerikanska sportligorna, för att nämna ett exempel. Att e-sporten har fått in en mängd nya sponsorer som tidigare mest har setts inom traditionell sport är ytterligare ett bevis på den betydelse som e-sporten har idag. Här på hemmaplan fortsätter givetvis DreamHack att utvecklas. Samtidigt har skolvärlden och traditionella sportklubbar insett värdet av e-sport, vilket så klart känns hur kul som helst.

Varför ska man besöka DreamHack Masters i Malmö?

– CORSAIR DreamHack Masters Malmö är en turnering i absolut världsklass med de bästa lagen och hetaste spelarna. Extra spännande är att några av lagen kommer att ha gjort spelarförändringar till turneringen och första gången de nya femmorna testas på allvar blir i just Malmö. Sedan är CORSAIR DreamHack Masters bland de största du kan uppleva inom e-sport i Norden, så har du ett e-sportintresse bör du ta chansen.

Vilka är de största kändisarna som spelar i DreamHack Masters Malmö?

– Danska Astralis, som nyligen blev historiska genom att som första lag någonsin vinna tre Major-turneringar i rad, är ett av lagen som deltar i CORSAIR DreamHack Masters Malmö. Där finns även svenska lag som Fnatic och Ninjas in Pyjamas som huserar veteraner i form av Jesper "JW" Wecksell, Freddy "krimz" Johansson och Patrik "f0rest" Lindberg. De nordamerikanska världsettorna Team Liquid kommer också att vara på plats. Det kommer helt enkelt en massa superstjärnor till Malmö.