Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 141: Ingenting försvinner, allt finns kvar

Publicerad: 04 nov, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Idag har de flesta meddelandeapparna en funktion som raderar meddelanden automatiskt efter en viss tid. Podduon Tess Hamark och årets säkerhetsprofil Karl Emil Nikka diskuterar allt från Kickstarter-projektet 4Privacy till snabba nyheter om utpressargänget Black Matter, Android 8.1 och statistik för hårddiskars hållbarhet.

Läs hela inlägget

Hjälp en anhörig till ett uppkopplat liv

Publicerad: 03 nov, 2021
Kategori: ,
På bilden syns en illustration över en äldre kvinna i gul kofta med grått hår som står och håller i en router. Jämte kvinnan står en grön krukväxt och ovanför henne svävar en WiFi-symbol.

Har du en släkting som du tror skulle kunna höja sin livsstandard med hjälp av lite mer kunskap om internet och teknik? En senior som du tycker har användning av digitala tjänster och verktyg? I denna artikel hjälper vi dig, hjälpa din släkting, till ett uppkopplat och enklare liv. På ett lättsmält sätt!

Läs hela inlägget

Avsnitt 140: Säkrare trådlösa nätverk

Publicerad: 31 okt, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Hur står sig våra sju tips för ett säkrare hemnätverk från förra året? I veckans avsnitt blickar podduon tillbaka till avsnitt 32 av Bli säker-podden och granskar ifall dessa tips fortfarande gäller eller behöver revideras.

Läs hela inlägget

Creepypastan – internets egen spökhistoria

Publicerad: 21 okt, 2021
Kategori:
På illustrationen syn ett skrivbord med en datorskärm på. Ur skärmen sträcker sig två gråa händer med klor. Bakgrunden på skärmen är röd.

Vet du vad en creepypasta är för något? Inte det. Då ska vi förklara detta kusliga internetfenomen för dig. Vågar du läsa ända till slutet av artikeln?

Läs hela inlägget

Avsnitt 139: Antivirus i routern

Publicerad: 21 okt, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Varför marknadsförs konsumentroutrar idag som om de hade ett heltäckande inbyggt antivirus? Och stämmer löftena i reklamen? Nja, det ska visa sig vara en väl optimistisk syn på det hela. Om detta och mycket med hör du i Bli säker-podden med Bredband2:s Tess Hamark och årets svenska säkerhetsprofil Karl Emil Nikka.

Läs hela inlägget

Så utvecklades internet – en tidsresa i miniformat

Publicerad: 20 okt, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustrerad tidslinje i rött över en grå bakgrund. På tidslinjen syns årtalen 1963. 1969, 1972, 1973,1974, 1983 och 1984. Varje årtal har en liten symbol i grönt som föreställer allt från nätverksprotokoll till en dator med ett e-mail.

Har du koll på internets födelse och vägen dit? I denna artikel tar vi dig med på en resa i tiden, från de första stapplande digitala stegen mot det internet som vi använder idag.

Läs hela inlägget