Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 151: För många lökar i samma låda

Publicerad: 13 jan, 2022
Kategori:
På bilden syns Tess och Nikka från Bli säker-podden

Denna veckan får podden återigen besök av Pontus Falk som tillsammans med Nikka diskuterar Tor-webbläsaren (The Onion Router) vilken är effektivare än VPN-tjänster på att stänga ute avlyssnande öron.

Läs hela inlägget

Detta googlade vi mest år 2021

Publicerad: 12 jan, 2022
Kategori:
På bilden syns paprikor i ett grönsaksstånd. Paprikorna är gröna, gula och röda. En hand syns greppa en röd paprika.

Är din sökhistorik unik eller gjorde du som resten av oss och undrade hur många som har vaccinerats i Sverige, vad det kostar att ladda en elbil och när EM 2021 började? I denna artikel listar vi årets mest googlade sökfraser 2021.

Läs hela inlägget

Avsnitt 150: Femtioelfte gången gillt för krypterad e-post

Publicerad: 06 jan, 2022
Kategori:
På bilden ser vi Tess och Nikka från Bli säker-podden tillsammans med gästen Pontus fALK

Varför har inte krypterad e-post slagit igenom ännu? Och varför tror Nikka att tekniken Web Key Directory är det som krävs för ett genombrott? Detta får du veta i veckans avsnitt av Bli säker-podden som för en andra gång gästas av Pontus Falk.

Läs hela inlägget

Avsnitt 149: Nyårsavsnittet 2022

Publicerad: 30 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

I årets sista avsnitt av Bli säker-podden går podduon Tess och Nikka igenom sina spaningar för det gångna året samt siar om vad som kommer att hända år 2022.

Läs hela inlägget

Avsnitt 148: Historien bakom Yubikey

Publicerad: 23 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Denna vecka bjuder Bli säker-podden på en spännande intervju med Jakob Ehrensvärd som utgör ena halvan av duon bakom företaget Yubico och deras säkerhetsnyckel Yubikey. Varifrån kom idén till Yubikey? Och hur såg vägen mot Silicon Valley ut?

Läs hela inlägget

Avsnitt 147: Värsta sårbarheten på åratal

Publicerad: 16 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Du har väl inte missat den senaste veckans nyheter om sårbarheten Log4shell? Denna sårbarhet sägs vara den värsta på åratal. I veckans avsnitt av Bli säker-podden går duon till botten med var det egentligen är för sårbarhet och hur du ska förhålla dig till den.

Läs hela inlägget