Streama serier och filmer utan WiFi med din telefon

Visste du att du kan göra om din smartphone till en router och streama dina favoritserier utan traditionell WiFi? Detta fungerar på såväl laptops som surfplattor om du har en streamingtjänst men saknar WiFi-uppkoppling.

För att streama filmer och serier behövs en internetanslutning, vilket sällan är några problem med en smartphone. Men för att kolla på serier och filmer på en streamingtjänst med en laptop eller surfplatta krävs en riktig WIFI-uppkoppling, vilket kan ställa till det om du är på resande fot, i sommarstugan eller på annan plats där du inte har åtkomst till en router och dess WiFi.

Det finns ett sätta att kringgå detta och det är med hjälp av din smartphone!

För att detta knep ska fungera behöver du:

En smartphone med internetanslutning (exempelvis 4g).

En surfplatta, laptop eller ytterligare en smartphone med streaming-appen du vill titta på.

Så gör du för att göra om din telefon till en WiFi-router för streaming

Gå in på inställningar i din smartphone/mobiltelefon och leta upp funktionen som kallas för internetdelning eller mobil hotspot. När du aktiverat funktionen kommer din smartphone att fungera som en trådlös router till vilken du kan ansluta din laptop eller surfplatta.

Nästa steg är alltså att starta den enhet du vill streama genom, detta kan vara en laptop eller en surfplatta. Gå till inställningarna där du väljer vilket WiFi du vill ansluta till. Där ska det nu finnas ett nytt WiFi (med namnet på din smartphone) som du kan ansluta till. När du anslutit kommer laptopen / surfplattan att använda datamängden (surfen) som ingår i ditt mobilabonnemang.

Exempel: Har du 8 GB surf i ditt mobilabonnemang, då är det vad du har att streama för.

Tänk på detta om du ska streama serier och filmer med mobilens internetanslutning

När du tittar på serier och filmer med hjälp av mobildata så kan mängden surf gå åt snabbt. Så se till att inte bränna allt på en gång, det kan vara bra att ha lite surf kvar till annat. Alternativt, se till att du har rejält med surf så att du kan sträckkolla favoritserien utan att oroa dig för att surfen ska ta slut. Och du, undvik att streama när du är utomlands om priserna där är dyrare än hemma!

Nyfiken på vilka datamängder du får med Bredband2:s mobilabonnemang? Kolla här.

Vad streamar du helst – sport, serier eller filmer?

Se våra erbjudanden för Viaplay här