Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 29: Skydda din Nas

Tess är fortfarande stationerad i hängmattan, så i veckans Bli säker-avsnitt gästas Nikka av Daniel Schwitzky från Linuxpodden. Här diskuterar de två hur så kallade Nas-enheter kan skyddas från pågående utpressningsattacker. Veckans Avsnitt En Nas (nätverkslagringsenhet) är fantastisk för att kunna samla bilder, filmer och dokument på en central plats. De senaste veckorna har …
9 aug. 2019
Säkerhet

Elza Dunkels: ”Vi vuxna måste bli bättre på att lyssna på vad barn har att säga”

Vad är det som gör att de flesta barn är trygga på nätet? Kan vi skydda barn bättre än vi gör idag? Ja, det kan vi, menar Elza Dunkels.
6 aug. 20193 minuters läsning
Intervju med per
Gott och blandat

DreamHack: ”Tittarsiffrorna i de stora e-sportturneringarna slår de största amerikanska sportligorna”

E-sporten fortsätter att växa och tittarsiffrorna skjuter i höjden. Det är något som Per Sjölin, pressansvarig på DreamHack, glädjer sig åt inför stundande DreamHack Masters Malmö i oktober.
5 aug. 20192 minuters läsning
Bli säker-podden

Avsnitt 28: Fulspel i VPN-branschen

Denna vecka hör vi Steffen Langhammer som driver skadligkod.se berätta om fulspelet som sker i VPN-branschen. Nikka berättar även om bluffprodukten Wifi Superboost och svarar på om Apples röstassistent Siri spionerar på oss.
2 aug. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 27: Farliga certifikat

Kazakstan har tagit övervakningen till en ny nivå. Detta till följd av ett statsutfärdat rotcertifikat som låter kazakstanska myndigheter bryta upp säkra HTTPS-anslutningar. Lyssna på veckans avsnitt för att höra mer om farliga certifikat!
26 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 26: Doh! Slutsnokat med säker DNS

Vad är DNS? Hur funkar det egentligen? I veckans poddavsnitt besvaras frågorna av Nikka och Tess som även lyfter problemen med det osäkra DNS-systemet. 
19 juli 2019
Mobil

5 hållbara appar för ditt barn

I denna artikel har vi tagit fram en tipslista på fem roliga och hållbara appar för barn i alla åldrar. Ett sätt att utnyttja skärmtiden på bästa sätt!
17 juli 2019
MobilGott och blandat

5 hållbara appar för ditt barn

Tiden framför skärmen kan __utnyttjas__ till att lära sig mer om hur man bidrar till ett hållbart samhälle. Därför har vi tagit fram en tipslista på några roliga och hållbara appar för barn i alla åldrar.
17 juli 20193 minuters läsning
Gott och blandat

Lyssna in sommaren med Bredband2

Nu efterlyser vi dina bästa sommarlåtar! Lyssna på vår somriga Spotifylista och lägg till de låtar du saknar.
16 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 25: Allt om Mobilt BankID

Mobilt BankID har blivit en succé hos allmänheten. Men lösningen har dessvärre även blivit omtyckt i kriminella kretsar. I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Tess om Mobilt BankID:s för- och nackdelar.
12 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 24: Skaffa (kanske) en VPN-tjänst

Äntligen är det dags att prata om VPN! Vad är det bra för, när skyddar det och vilka är de vanligaste missuppfattningarna kring dess funktion? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
5 juli 2019
Bli säker-podden

Avsnitt 23: Utpressningstrojaner slår ut hela samhällen

Hur kan utpressningstrojaner slå ut hela samhällen? Hur kan organisationer skydda sig mot utpressningstrojaner? Det är något som Nikka och Tess pratar om i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
28 juni 2019