7 filmer du bör se – Bredband2:s filmkritiker tipsar

Publicerad: 23 apr. 2020

Isoleringstider medför att streamingtjänsters tittarsiffror skjuter i höjden. Bredband2:s filmkritiker Amanda har sammanställt en lista över sju fantastiska filmer på temat kommunikation och digital närhet som du inte får missa.

Her

Längd: 2h 6 min

Åldersgräns: 12 år

I denna stjärnspäckade film med Joaquin Phoenix i huvudrollen får du följa Theodore Twombly som bor i hjärtat av Los Angeles. Theodore är en ensam författare vars långa förhållande har tagit slut och som utvecklar en relation med Samantha – ett operativsystem som förmänskligas med en kvinnoröst (Scarlett Johansson).

Her skildrar en annorlunda kärlekshistoria som leder in på frågan: kan man älska någon som endast har ett medvetande?

Se den på: 

SF Anytime

ViaPlay

Love, Simon

Längd: 1h 50 min

Åldersgräns: 7 år

Simons (Nick Robinson) kärlekshistoria är lite komplicerad. Varken hans familj eller vänner vet att han är gay. Simon vet inte heller vem det är som han har blivit kär i på nätet, förutom att personen går i hans skola. Love, Simon är en spännande, underhållande och livsomvälvande historia som du bara inte får missa.

Se den på:

ViaPlay

SF Anytime

Mary & Max

Längd: 1h 32 min

Åldersgräns: 11 år

Mary & Max är en vacker vänskapshistoria där vi får följa brevväxlingen mellan två personer: Mary, en ensam åttaårig flicka som bor i en förort till Melbourne, och Max, en ensam 44-årig judisk man med Aspergers syndrom som bor i New York. Deras oväntade vänskap tar med oss på en gripande, snårig och underhållande resa och lyckas hantera ämnen och utmaningar trots det fysiska avståndet.

Mary & Max är en animerad stop motion-film som kastar ljus på otroligt viktiga ämnen inom psykisk och fysisk ohälsa.

Eighth Grade

Längd: 1h 33 min

Åldersgräns: 15 år

I Eighth Grade får vi följa Kaylas (Elsie Fisher) sista år innan high school. Allt känns jobbigt och pinsamt då hon befinner sig i gränslandet mellan att inte längre vara barn, men inte heller vuxen. Hur bör hon bete sig för att passa in? Filmen lyckas sätta fingret på tonårens svårigheter på ett humoristiskt sätt och hur det är att vara uppvuxen med sociala medier.

Se den på:

SF Anytime

ViaPlay

Searching

Längd: 1h 42 min

Åldersgräns: 15 år

Vill du se en oemotståndlig nagelbitarfilm? Då bör du vända blicken mot Searching. När David Kims (John Choo) 16-åriga dotter (Michelle LA) försvinner och polisen inte lyckas hitta några ledtrådar tar David saken i egna händer och börjar leta där ingen tidigare har letat; dotterns dator.

Searching skiljer sig från traditionella kidnappningsfilmer då nästa hela filmen skildras genom FaceTime-samtal och laptopskärmar.

Se den på: ViaPlay

Ingrid Goes West

Längd: 1h 38 min

Åldersgräns: 13 år

Följ med Ingrid (Aubrey Plaza), en Instagram-stalker, som nyss skrivits ut från psyket och flyttar från Pennsylvania till Los Angeles för att bli vän med en känd influencer (Elisabeth Olsen). Men snart kommer Ingrids beteende och nyfunna vänskapsrelation få farliga konsekvenser.

Ingrid Goes West är en svart dramakomedi som driver med människors besatthet av sociala medier.

Se den på: 

Netflix

Don’t F**k With Cats: Hunting An Internet Killer

Antal avsnitt: 3

Längd: cirka 60 minuter

Åldersgräns:  16

Don’t F**k With Cats är en true crime-dokumentärserie om en nätjakt på en mördare. Efter att en person publicerar hemska filmer på nätet inleder en grupp amatördetektiver en farlig mördarjakt som leder vidare in i en mörk värld.

Se den på: 

Netflix