Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 84: Sårbara, blippbara Visakort

Har du ett kort som stödjer kontaktlös betalning? Nu har det upptäckts säkerhetsbrister i blipptekniken som används för kontaktlösa betalningar. Men hur allvarligt är det egentligen? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
4 sep. 2020
Gott och blandat

Därför var det internetstrul i världen under helgen

Hade du dålig internetuppkoppling i helgen? I så fall var du långt ifrån ensam. Under söndagsförmiddagen 30/8 uppstod nämligen ett stort tekniskt problem hos företaget Century Link, en av världens största teleoperatörer. Enligt rapporter kan upp till en miljard människor världen över ha påverkats.
4 sep. 2020
Gott och blandat

Fem poddfavoriter om internet och digitalisering

Vill du förbättra dina kunskaper kring vad som händer i teknikvärlden? Vi har grävt djupt i den stora podd-djungeln och valt ut fem intressanta och lärorika poddar. Gemensam nämnare är att alla, på ett eller annat sätt, riktar fokus mot hur digitaliseringen påverkar oss människor och vårt samhälle.
3 sep. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 83: Strippor och makron

Makroviruset Melissa slog år 1999 igenom med full kraft och orsakade enorma skador. Hur gick det till? Och varför döptes viruset till Melissa? Många frågor. Svaren på frågorna får du garanterat om du lyssnar på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
28 aug. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 82: Situation Office

Nya uppdateringar för Microsoft Office är på väg. Det betyder att slutet närmar sig för två tidigare versioner. Vill du hålla dig uppdaterad kring Office-paketet och nya säkerhetsuppdateringar? Då får du inte missa veckans avsnitt av Bli säker-podden!
21 aug. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 81: Sommarens attacker

Kapningen av Twitter och utpressningsattacken mot Garmin är två av sommarens stora attacker. Hur gick det till? Och vad kan vi dra för lärdomar av dem? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
14 aug. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 80: Öppen eller stängd källkod?

Ska din källkod vara öppen eller stängd? Vilka är för- och nackdelarna ur ett säkerhetsperspektiv? Svaren på dessa frågor får du i avsnitt 80 av Bli säker-podden!
7 aug. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-poddenSäkerhet

Avsnitt 79: Wireguard tar över VPN-världen

Medan Tess är på svemester tar Nikka ett snack med Jan Jonsson, vd hos VPN-operatören Mullvad. Hör dem diskutera det nya protokollet Wireguard och varför det tar över allt mer från tidigare storfavoriten OpenVPN.
31 juli 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 78: Mänskliga robotar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden intervjuas Åsa Schwarz och Lena Karlin, författarna till den AI-fokuserade kriminalromanen Dockfabriken.
24 juli 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 77: Lovar runt men håller tunt

Hur har det gått för Googles Android Enterprise Recommended-program? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
17 juli 2020
Gott och blandat

6 fiberrika sommaraktiviteter

Kolla in den här listan över sex fiberrika sommaraktiviteter och bli inspirerad till aktivitetsfyllda sommardagar.
13 juli 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 76: Antivirustrams

Temat för veckans avsnitt av Bli säker-podden är antivirusprogram. Nikka och Tess tar upp vanliga myter och påståenden - när behöver du egentligen ett antivirus?
10 juli 2020