Bli säker-podden

Avsnitt 92: Hjälp! Min dator har virus!

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Tess och Nikka ett riktigt madrömsscenario. Vad bör du göra om din dator drabbas av virus eller andra skadeprogram? Lyssna för att få svar!
30 okt. 2020
IntervjuGott och blandat

Hon är internetexperten som har en nyckel till internet och en plats i Internet Hall of Fame

Låt oss rikta strålkastarljuset mot Internet Hall of Fame och den mytomspunna nyckeln till internet. Vi berättar allt du önskar att du visste, och ställer dessutom ett par frågor till internetexperten Anne-Marie Eklund Löwinder, som har personlig erfarenhet av de två fenomenen. 
29 okt. 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 91: Tänk säkert med Stöldskyddsföreningen

Visste du att det begicks cirka 250 000 digitala brott förra året? Veckans avsnitt av Bli säker-podden gästas av Per Klingvall från Stöldskyddsföreningen, som tillsammans med Nikka bjuder på en tänkvärd diskussion om digital brottslighet.
26 okt. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 90: Tänk säkert med Polisen

Vad är ett digitalt brott? Varför är det viktigt att skydda sina kortuppgifter på nätet? Svaren får du i veckans avsnitt av Bli säker-podden, som den här gången gästas av Polisen.
16 okt. 2020
Säkerhet

Så granskar du ett nätfiskemejl

I denna artikel ska du få lära dig känna igen ett nätfiskemejl. Nätfiske används i digitala bedrägerier, för att få dig att uppge kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information.
14 okt. 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 89: Tänk säkert med MSB

Den här veckan gästas Bli säker-podden av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Tillsammans med Polisen anordnar de under oktober månad kampanjen ”Tänk säkert” med fokus på IT-säkerhet. Det här avsnittet vill du inte missa!
9 okt. 2020
Tips & Trix

Så byter du namn på ditt trådlösa nätverk

Önskar du byta namn på ditt trådlösa nätverk till något minnesvärt och roligt? Då har du hittat rätt. ”Martin Router King” eller ”Pretty fly for a WiFi” är klassiker som alltid går hem. Men hur går du tillväga? I den här guiden leder vi dig igenom hela processen.
6 okt. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 88: Krypterade USB-minnen

Temat för veckans avsnitt är USB-minnen. Vad är viktigt att tänka på? Och hur kan du kryptera ditt USB-minne? Lyssna på Bli säker-podden!
2 okt. 2020
Nextory

3 intressanta böcker du bör läsa i höst – Bredband2:s bokrecensent tipsar

Det finns alltid tid över för en bra e-bok! Det tycker åtminstone vår kollega Rasmus som är en riktig bokslukare. Här delar han med sig av sina tre favoriter just nu.
1 okt. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 87: Hjälp på distans

Hur kan du lösa IT-säkerhetsrelaterade problem åt dina nära och kära utan att vara på plats? Detta berättar vi om i veckans avsnitt av Bli säker-podden!
25 sep. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 86: Nya säkrare IOS 14

Apples senaste versioner av IOS och Ipad OS är nu släppta. Vad finns det för förbättringar på säkerhetsfronten? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
18 sep. 2020
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 85: Nya säkrare Android 11

Årets version av Android 11 är här! Den nya versionen innehåller flera stora förbättringar. Vilka är dessa? Häng med oss i veckans avsnitt av Bli säker-podden!
11 sep. 2020