Referenser

Thorengruppen
Thorengruppen

“Som ett av Sveriges största utbildningsföretag kräver vi snabba, säkra och moderna kommunikationslösningar. Bredband2 har under många år kunnat förse oss med sådana lösningar på ett professionellt och prisvärt sätt. Deras säljare har alltid varit väldigt tillmötesgående, kunniga och snabba med att ge svar på alla de frågor man kan tänkas ha. Bredband2 har under årens gång alltid imponerat och utvecklats till mer av en samarbetspartner än en leverantör.”

– Jonas Angel, Thorengruppen

Compricer
Compricer

”Vi på Compricer brinner för att hjälpa våra kunder i deras vardag. Detta genom att hitta bättre avtal till våra privatkunder. För att vi skall kunna kommunicera effektivt med våra kunder på ett modernt och professionellt sätt över telefon behöver vi ha en partner som kan leverera en sådan tjänst enligt högsta möjliga kvalitet, kompetens och nivå. Det är därför vi valde Bredband2. Först för deras skicklighet, men sedan även för deras prisvärda tjänster!”

– Axel Hauska, projektledare på Compricer

Holy Greens
holygreen

”Vårt behov löstes snabbt och smidigt. Tjänsten kom igång som utlovat följt av bra service. Det bara fungerar utan konstigheter, precis så som vi vill ha det.”
– Nebojsa och David, grundare Holy Greens

Holy greens har flera av sina restauranger anslutna till fiber!

Företagspresentation

Holy Greens gör eko-gourmetsallader och färskpressade juicer för den hälsomedvetne kunden.
Kreativa och härliga smakkombinationer blandas med en djup hälsomedvetenhet och bred
kunskap. Allt är glutenfritt och massvis är ekologiskt. På Holy Greens gör vi allt från grunden
med massor av kärlek. Holy Greens finns idag i Stockholm, Helsingborg och Malmö.


Vilka kommunikationsbehov hade ni innan vi kom i kontakt?

Som en modern restaurang är vi väldigt beroende av bra kommunikationslösningar.
Vi behöver ha Internet till vår IP-telefoni där vi tar emot beställningar. Vanliga ärenden som mail och surf måste anställda ha tillgång till. Sedan har vi också beställningar som kommer in via vår app eller hemsida där kunderna enkelt kan berätta vilken måltid de vill ha och under vilken tid den skall hämtas. Främst onlinebeställningar har ökat markant eftersom kunderna slipper stå i kö. Allt för att hålla en hög service mot kunden utan att tappa kvalité. Något vi inte hade klarat utan en stabil uppkoppling. Slutligen strömmar vi även musik i butikerna via Spotify vilket vi tycker är viktigt och praktiskt.

Varför valde ni oss på Bredband2?

När vi flyttade in i nya lokaler så var vi tvungna att välja en leverantör av Internet och telefoni. Då vi hade Bredband2 även privat så kändes det naturligt att prata med er först. Efter första kontakten kände vi att säljaren som tog hand om oss var väldigt serviceminded och kunde erbjuda ett bra utbud och prisvärda tjänster. Därför valde vi Bredband2 både som vår Internet- och telefonileverantör.

AddLevel
AddLevel

”För att kunna hålla den höga kvalitet vi har på våra molntjänster ställer vi självklart höga krav på våra partners. Bredband2 levererar stabila och bra uppkopplingar och är en lyhörd partner som det är enkelt att arbeta tillsammans med.”

Anders Månsson, Co-founder & CPO – AddLevel AB

AddLevel har följande tjänster

 • Internet- och datorkommunikationstjänster
 • VPN-tjänster
 • Colocation-tjänster

Företagspresentation

Addlevel är en IT-byrå med fokus på Strategisk Cybersäkerhet och Utveckling. Företagets kunder är Sveriges största myndigheter, kommuner, bank- & försäkringsbolag samt namnkunniga privata företag. Addlevel ligger också bakom produkten nodeProtect. nodeProtect används i servermiljöer från ett tiotal upp till tusentals servrar där man har ett behov av att centralt styra de inbyggda brandväggarna som finns i Windows Server.

Läs mer på: www.addlevel.se


Intervju

Varför valde ni Bredband2 som samarbetspartner?

Vi har samarbetat med Bredband2 i över 4 år. Det hela började när vi undersökte vilka bredbandsleverantörer som kunde leverera platta layer 2 nät. Efter en detaljerad konkurrensanalys så valde vi Bredband2, som vi upplevde som en seriös leverantör som förstår sina kunder och kan uppfylla våra behov.

Vilken egenskap är viktigast hos en samarbetspartner som Bredband2?

Det viktigaste är att det är kvalitativa tjänster som levereras och att man får det man har blivit lovad. Sedan skall det gå snabbt att komma i kontakt när man behöver hjälp. Slutligen finns självklart även frågan om pris, som måste stämma, men som inte är den avgörande faktorn. Vi har stannat kvar hos Bredband2 då de alltid levererar med hög kvalitet samt är en lyhörd partner.

Hur viktigt är det för er att kommunikationen går via fiber?

För våra DevOps-team är snabb och stabil uppkoppling otroligt viktigt. Vi uppdaterar dagligen våra molntjänster vilket ställer höga krav på våra leverantörer.

Finns det något extra bra med Bredband2 som du vill lyfta fram?

Om man tittar bort från de hårda värdena så är det den personliga kontakten som lyfter Bredband2.

Anders Månsson, Co-founder & CPO – AddLevel AB

Nyheter 24-Gruppen
Nyheter 24-Gruppen

”Vi är ett växande mediehus och därför växer våra och konsumenternas krav ständigt, vilket ställer höga krav på våra IT-partners!”– Patrik Sandberg, Nyheter 24Gruppen

Nyheter 24-Gruppen har följande tjänster

 • Internettjänst 1 Gbit/s till hallen
 • Colocation

Företagspresentation

Nyheter24-Gruppen är Sveriges snabbast växande digitala mediahus. De riktar sig mot unga vuxna som är uppvuxna med internet. Nyheter24-Gruppen lanserades 1708 och har vuxit snabbt, genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv. Nyheter24-Gruppen innefattar bl.a. Dayviews, Modette, Hamsterpaj, Filmtipset, Fragbite, Tyda, Blogg.se och Nyheter24.se. De når nästan 100 % av målgruppen varje vecka genom sina sajter och kombinerar målgruppsanpassad nyhetsförmedling med bloggar, webb-tv, sociala medier och konceptuell försäljning.


Intervju

Varför valde ni Bredband2?

Vi är ett snabbt växande mediehus vilket medför att våra och konsumenternas krav ständigt ökar. När vi valde IT-leverantör var det därför viktigt att hitta någon som kan hålla samma tempo. Efter att ha pratat med Bredband2 kände vi att vi fick kvalitativa tjänster till bra priser. Samtidigt förstod säljaren snabbt våra behov, vilket vi tycker är viktigt.

Hur påverkar Bredband2:s tjänster er verksamhet?

Eftersom vi riktar oss mot vana internetanvändare och driver en flertal olika sajter med mycket trafik så är 100 % uptime på våra servrar ett krav, vilket i sin tur ställer extremt höga krav på Bredband2. Det är affärskritiskt om något inte fungerar så att servrarna ständigt är ”live” är avgörande för verksamheten. Det är också viktigt att hallen vi finns i har så hög säkerhet och kvalitet som möjligt.

Patrik Sandberg, VD Nyheter 24-Gruppen

Silverbullet Film
Silverbullet Film

”Stora backuper som idag tar 10-15 minuter fick vi tidigare göra under hela natten!”
– Kristofer Hultén, VD Silverbullet film

Silverbullet Film har följande tjänster

 • Internettjänst 100/100 Mbit/s

Företagspresentation

Silverbullet film startade i mitten av nittiotalet som ett litet men målinriktat och professionellt produktionsbolag inom film – i huvudsak reklamfilm. Idag, 16 år senare, har Silverbullet mognat och växt till en komplett innehållsleverantör inom film, webb och TV.

”Det kan handla om revolutionerande produkter, ovärderliga tjänster, oförglömliga evenemang eller världens bästa affärsidé. Vad det än gäller så är det vår övertygelse att en film ger ett företags berättelse styrka, övertygelse och känsla. Vare sig det handlar om att bygga ett varumärke, förändra attityd, eller bara sälja mer.” säger Kristofer Hultén, VD på Silverbullet film.

Silverbullet är ett företag som gillar att utmana ny teknik och drivs av att producera budskap som väcker uppmärksamhet på oväntade sätt. Silverbullet är sedan flera år tillbaka även starkt inriktade på digitala medier och är idag en ledande producent av webblösningar för rörliga bilder.


Intervju

Varför valde ni Bredband2?

Vår första kontakt med Bredband2 skedde över telefon. Vi hade planer på att uppgradera vår verksamhet med en molnbaserad filserver, vilket gjorde att kontakten skedde perfekt i tiden. Det trevliga och professionella bemötande vi fick var en avgörande faktor för att vi valde Bredband2 framför andra leverantörer. Samtidigt var lösningen optimerad för oss.

Var det ett självklart val att välja fiber?

Som ett produktionsbolag jobbar vi ständigt med väldigt stora mediafiler, allt från backuper till korrekturfiler, youtube-material, m m. Detta gör att vi snabbt kommer upp i flera terabyte data, vilket sin tur sätter stora krav på vår internetkapacitet. Vi hade initialt sneglat på 4G och ADSL, eftersom vår nya lokal inte var kopplad till ett fibernät. Det visade sig dock, efter kontakten med Bredband2, att tjänsterna inte gick att jämföra. Speciellt när man tittar på uppladdningshastigheten, som är väldigt viktig för oss. Det handlar i slutänden om ekonomin och man sparar pengar och tid genom att investera i fiber.

Hur ser ni på framtiden?

Det var inte så länge sen vi editerade film med sax och klister. Tiderna har dock förändrats och vi har relativt nyligen gått från VHS-kassettband till digitala format och medier, som DVD och Blu-ray. Detta sätter naturligtvis krav på att vår kommunikation också hänger med. Oavsett vad framtiden har att erbjuda så känner vi nu att vår fiberanslutning kan hänga med efter hand som våra kunders behov ökar.

Hur har Bredband2 levt upp till era förväntningar?

Det var inte så länge sen vi editerade film med sax och klister. Tiderna har dock förändrats och vi har relativt nyligen gått från VHS-kassettband till digitala format och medier, som DVD och Blu-ray. Detta sätter naturligtvis krav på att vår kommunikation också hänger med. Oavsett vad framtiden har att erbjuda så känner vi nu att vår fiberanslutning kan hänga med efter hand som våra kunders behov ökar.

Kristofer Hultén, VD Silverbullet film

Market Navigators
Market Navigators

“Som varumärkes- och retailbyrå är snabb och trygg kommunikation med omvärlden en viktig del av vårt dagliga arbete.
Bredband2 har erbjudit oss just det; en stabil, prisvärd uppkoppling som gör att vi helhjärtat kan fokusera på vår kärnverksamhet.
När vi hade behovet så lyssnade Bredband2.”
– Anna-Karin Falk, Business and Brand Strategist, Market Navigators.

Market Navigators har följande tjänster

 • Internettjänst 100 Mbit/s

ZyXEL

”Vi valde Bredband2 för deras driftsäkra och kostnadseffektiva lösning.”– Johan Sundström, Supportchef ZyXEL Sverige

ZyXEL har följande tjänster

 • Internettjänst 100/100 Mbit/s

Företagspresentation

ZyXEL, grundat i Taiwan 1989, var en av de första modemtillverkarna. Idag är ZyXEL världsledande inom utveckling och tillverkning av produkter och tjänster för telekomföretag, Internetleverantörer, företag och privatpersoner. Produkterna har utvecklats från analoga modem till kompletta nätverkslösningar som uppfyller alla behov för privatpersoner, små och medelstora företag.


Varför valde ZyXEL Bredband2?

Vi sökte efter en Internetleverantör till ZyXELs Sverigekontor i Stockholm. Härifrån sköts support, utbildning och kommunikation mot partners och kunder. Vi valde Bredband2 för deras driftsäkra och kostnadseffektiva lösning. Det vill säga hög prestanda och valuta för pengarna. Vi hade hört från andra som anlitat Bredband2 att de var nöjda med tjänsterna. Vi kan bara instämma.  

Johan Sundström, Supportchef ZyXEL Sverige

Paradox Interactive
Paradox Interactive

”Vi är väldigt beroende av Internet, det är av just den anledning vi har skaffat en redundant lina. Att alltid vara uppkopplade är en självklarhet för oss.”

– Monika Nilimaa, Paradox Interactive

Paradox Interactive har följande tjänster

 • Internet- och datorkommunikationstjänster på flera adresser, med hastigheter mellan 100 Mbit/s och 10 Gbit/s
 • Redundans – Diversitet

Företagspresentation

Paradox Interactive är en svensk dataspelsutgivare baserad i Stockholm. Paradox publicerar och utvecklar främst spel till PC men nu på senare tid även för PS4 och mobilt. Sedan 1999 har Paradox Interactive varit en ledande global utgivare av PC-baserade strategispel. Världsberömda för sina strategispel, har bolaget en särskilt stark närvaro i USA och Europa.

Den stadigt växande portföljen innehåller etablerade PC spel som kritikerrosade Europa Universalis, Crusader Kings, Victoria och Hearts of Iron-serien som skapats av Paradox Development Studio.


Intervju

Varifrån kommer Paradox?

Paradox Interactive kommer ursprungligen från Paradox Entertainment. De bröt sig loss 2004 och har växt sedan dess. Paradox logga är ett näbbdjur som liknar en korsning av en bäver och en anka. Det underliga djuret lägger paradoxalt nog ägg trots att det är ett däggdjur.

Vad betyder det att publicera spel? Hur många spelar spelen ni publicerar?

När spelen är klara tar vår marknadsavdelning och producenterna över, de släpper spelen till distributörerna som sedan presenterar det för kunderna. Vi har över 100st distributörer där STEAM är den största.

Berätta om era utvecklingsstudios! Vad fokuserar de på och varför? Hur fungerar det över gränserna?

Vi har fyra stycken studios, en i Skövde(South) en i Umeå (Arctic) samt två i Stockholm (PDS och North). De första två fokuserar på att fylla våra spel med innehåll. North utvecklar egna projekt som t.ex. Magicka Wizard Wars. PDS utvecklar andra projekt som t.ex. Crusader Kings och Runemaster. Det handlar mycket om processer. Sen har vi vår publishing och en stark management som är spindeln i näten och håller ihop de olika delarna.

Hur kommer det sig att ni har vuxit så snabbt på så kort tid?

Orsaken är enkel, det har gått jättebra för våra spel. Folk uppskattar dem och väljer att betala för dem. När vi lanserar ett spel så underhåller vi dem, vi ”skrotar” inte upplevelsen efter en tid bara för att vi har ett nytt spel på gång, utan vi håller spelen levande. Vi har även ett forum med över 650 000 medlemmar där vi har en dialog med våra kunder. Vi gillar även galna idéer och har lanserat spel som ”ingen” trodde på. Allt detta har gjort att vi växt ur våra lokaler flera gånger de senaste åren. Vi var för ett par år sedan bara 30 anställda, idag är vi över 140 och letar ständigt efter fler duktiga medarbetare.

Vad är ni mest stolta över?

Det häftigaste är väl att vi har många tjejer på vårt företag. Då resten av branschen har 5-10% tjejer. Så ligger vi över 20 %. Vi har en jämställdhetskultur i våra kärnvärden och detta uppmuntras inom hela organisationen.

Hur beroende är ni av Internet?

Väldigt beroende, det är av just den anledning vi har skaffat en redundant lina. Att alltid vara uppkopplade är en självklarhet för oss.

Varför valde ni Bredband2?

Vi tittade faktiskt på flera olika alternativ och det var främst Bredband2s bemötande och snabba respons samt den presenterade lösningen som avgjorde valet. Vi hade faktiskt bestämt oss för en annan lösning först men efter vi kom i kontakt med Bredband2 så ångrade vi oss, vilket händer ibland;)

Ricoh
Ricoh

”Den personliga kontakten och engagemanget man får från Bredband2 gör att man tydligt känner sig prioriterad, och inte som en i mängden. Det är viktigt för oss för att själva kunna hålla en hög servicenivå.” – Daniel Scandurra, Ricoh Sverige AB

Ricoh har följande tjänster

 • Internet- och datorkommunikationstjänster (IP-VPN och Ethernet), med hastigheter mellan 2 Mbit/s och 1 Gbit/s

Företagspresentation

Ricoh Sverige AB är ett ledande företag inom dokument- och informationshantering. Bolaget erbjuder heltäckande lösningar för kunders IT-miljöer med ett brett utbud av utrustning, mjukvaror, tjänster och konsultverksamhet. Bolaget har specialiserad expertis inom bland annat IT-tjänster samt utskriftshantering för kontor och produktion.

Ricoh Sverige har cirka 700 anställda i en rikstäckande organisation med verksamhet på 26 orter och samarbete med ytterligare cirka 40 större återförsäljare över hela Sverige. Ricoh Sverige är ett dotterbolag i den globala Ricoh-koncernen med verksamhet i över 200 länder.


Intervju

Varför valde ni Bredband2 som samarbetspartner?

Bredband2 fanns sedan tidigare etablerade i våra hallar och när vi sedan förvärvade en kund som redan hade en relation med Bredband2 inleddes vårt partnersamarbete. Vi ville kunna erbjuda våra kunder ytterligare en service och med Bredband2:s storlek, flexibilitet och personliga kontakt visade de sig vara en idealisk partner. Dessutom är vår målgrupp små och medelstora företag inom detta affärsområde, vilket överensstämmer med Bredband2:s fokus. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete, som ständigt växer.

Vad är speciellt bra med Bredband2?

Eftersom vi oftast har helhetsavtal mot våra kunder så är grunden för ett bra samarbete att tjänsten ”fungerar”. Bredband2 håller en balans mellan ett konkurrenskraftigt pris, prestanda, driftsättning och leveransprecision vilket är väldigt viktigt för våra kunder och därmed självklart även för oss. Utöver en standardinternetförbindelse var vi i behov av IP-VPN, som förutom flexibilitet även erbjuder en central säkerhetspolicy. Men det bästa med Bredband2 är den personliga kontakten som gör att man inte känner sig som bara en i mängden. Dessutom syr de alltid snabbt och säkert ihop lösningen och bemöter våra behov.

Daniel Scandurra, Ricoh Sverige AB