Stadens skyline

Våra kunder

Intervju med Henrik Krantz, VD för AF-Bostäder

AF-Bostäder har följande tjänst

  • 1 Gbit/s Internettjänst till 9500 portar

Ni hade en öppen lösning innan och nu valde ni en exklusiv lösning, varför gjorde ni så?

Från början var tanken att vi skulle fortsätta. Men när vi undersökte marknaden insåg vi att för vår kundgrupp var det bäst att ha en exklusiv lösning. De största incitamenten var de ekonomiska och de praktiska. Då vår kundgrupp, studenterna är en väldigt priskänslig grupp så var vi verkligen tvungna att hitta en billig men bra lösning.

Enkelheten med en exklusiv lösning där tjänsten fungerar utan att man behöver göra något passar våra många Internationella studenter som slapp gå in i olika system och skapa sig huvudbry. Man slipper irritation och det fungerar direkt.

Vilken mer nytta har studenterna av denna lösning?

Det är enkelt. Många är nog också trötta på att jämföra allting hela tiden. Man vill inte lägga tid på att titta runt utan saker som bredband, el och vatten. Det skall bara fungera. Då får man mer tid till annat. Därför tittar vi även på att eventuellt i framtiden baka in elen i hyran, så som vi gör med bredband. Allt för att låta studenterna fokusera på det dom tycker är viktigt istället.

Ni valde otroliga 1000 Mbit/s till varenda en av era 9500 studenter. Varför väljer ni att göra så?

Kundgruppen är extremt nätberoende vilket kräver att vi måste ligga i framkant. Vi har fått signaler på att de har stora krav på kapacitet och studenterna förväntar sig idag att internethastigheten inte skall vara en flaskhals. Mycket beroende på deras studier, men även när det kommer till filmtittande och nerladdning. Det bara måste gå fort. För många studenter är det viktigare än vatten i kranen.

En annan orsak är att vi ändå om ett par år hade behövt göra en uppgradering till snabbare hastigheter. Därför har vi varit proaktiva här och kommer genom dessa snabba tjänster vara trygga under många år framöver. Idag hör vi inte längre något tjafs om att internet går slött eller att det är svårt att komma igång. Vilket är ett bevis på att det fungerar. Tidigare var uppkopplingen något man behöva tänka på som student. Inte nu längre.

Varför valde ni oss?

Som vanligt gick vi in i en upphandling, när vi väl träffade er på Bredband2 kände vi att det klickade rätt snabbt. Vi fann varandra direktoch kände att ni tog er tid och lyssnade och förstod våra behov och utmaningar.  Ni var självklart även väldigt prisvärda. I efterhand så kan vi även nämna att övergången gick utan att man märkte något. Enligt vår erfarenhet är smidiga systembyten väldigt ovanliga i den här branschen.

Avslutningsvis hör vi nu för tiden väldigt lite om internetuppkopplingen, vilket är ett bra tecken. Det bara funkar.