Vi presenterar årets nya jobbtitlar

Publicerad: 23 jan. 2018

Har du hört talas om yrken som Dab Masseur Specialist, Trendolog och Parenteacher? Inte vi heller. Men i takt med samhällsutvecklingen växer ett behov av nya jobbtitlar. Vi har därför spånat fram 2018:s hetaste yrkesbeteckningar.

Fidget Spinner Controller
Fidget Spinners har tagit samhället med storm. De finns överallt – på skolor, arbetsplatser och i hemmen. Fidget Spinners slinter lätt. Därför kommer det behöva finnas en kontrollant som håller koll så att inga häftiga rörelser medför olyckor.

Dab Masseur Specialist
Efter ett år av dabbande kommer nu en massagespecialist vara högst aktuell. Vederbörande vet precis vad som krävs för att dabbknutorna ska mjukas upp ordentligt.

Trendolog
Hur många tror sig inte kunna spå in i framtiden och peka ut nästkommande trend? Trendologen är en viktig yrkesroll för många företag som vill vara först på utvecklingsbollen.

Equal Business Cultural Advisor
Som en reaktion av #metoo-kampanjen och jämställdhetsfrågor på arbetsplatser behövs det tillsättas en jämställdhetsrådgivare för en bättre företagskultur. Dessa kommer givetvis finnas på samtliga arbetsplatser till vederbörandes förfogande.

Parenteacher
Fler och fler föräldrar ställer högre krav på lärare att uppfostra deras barn. Därför kommer lärare numer benämnas som Parenteacher.

Self-esteem Leader
I en värld där bekräftelsebehovet bara ökar och chefer inte har tid att sända ut positiv energi till sin personal. Där trånandet efter digitala likes och uppmuntrande kommentarer är vardagsmat. Då kommer det behövas en person som hjälper till att öka personalens självkänsla genom peppande ord. Denna person kan du hyra in när företaget behagar.

Samvetare
En person som kan hyras in för att hålla högt uppsatta personers samvete i schack. Detta för att minimera risken att dåliga beslut tas, vilka i sin tur kan drabba både samhälle och miljö negativt.

Reality Coach
Nu när virtual reality börjar få fotfäste kommer det i framtiden krävas att vi kommer ner på jorden igen. Då behöver det finnas en vägledare som påminner oss om vikten av verkligheten.

AI HR Manager
Vi orkar inte lyssna på personers klagomål på arbetsplatserna längre. HR-chefer lyser med sin frånvaro hos företagen. Men ack så viktigt det är. Därför kommer vi börja använda oss av artificiell intelligens som tar hand om personalens frågor för att gå en trivsam arbetskultur till mötes.

Self Driving Cars Coordinator
Självkörande bilar. De kan dock inte koordinera sig själva. Därför krävs det en myndighet där koordinatorer arbetar och kan hålla koll på bilarna så att det inte inträffar några olyckor.