Så säkerhetskopierar du filer från din Android till Google 1 eller Google Drive

Det finns många sätt att säkerhetskopiera filer från din Androidtelefon och i denna artikel ska vi gå igenom hur du gör för att säkerhetskopiera via ett Google-konto till molnlagringstjänsterna Google 1 och Google Drive.

Säkerhetskopiera din Androidtelefon med Google

På bilden syns tre skärmdumpar från menyerna i vilka du hittar säkerhetskopieringsalternativen.

Börja med att öppna Inställningar på din telefon. Gå därefter till menyvalet Google. Klicka sedan på Säkerhetskopiera. Nu dyker det upp ett fönster som visar din lagringsplats (Google 1 eller Google Drive) och det lediga utrymmet samt en knapp som heter Säkerhetskopiera nu. Under knappen hittar du information om vilken data och filer som kommer att säkerhetskopieras. Där kan du också välja om säkerhetskopieringen ska inkludera sådant som filmer och foton.

Du kan även ställa in om du vill att telefonen ska säkerhetskopieras automatiskt framöver. Detta gör du genom att skjuta på reglaget ovanför knappen Säkerhetskopiera nu.

Ett varningens finger för automatisk säkerhetskopiering 

Om du väljer att säkerhetskopiera automatiskt bör du se till att du gör detta medan Androidtelefonen är ansluten till ditt WiFi så att du inte slösar bort all din surfmängd (mobildata) på att kopiera och överföra dina filer.

Om du bläddrar längst ner i samma meny som för inställningen om automatisk säkerhetskopiering hittar du en inställning som heter Säkerhetskopiera med mobildata eller ett wifi-nätverk med datapriser, se till att det reglaget är "avstängt" (grått på de flesta Androidtelefoner).

Vill du lära dig mer om hur du kan skydda dina privata filer?

Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. En gång i månaden skickar vi ut ett nyhetsbrev med enkla och givande tips för en tryggare och smidigare digital vardag. Dessutom bjussar vi då och då på exklusiva erbjudanden och tävlingar.

Du hittar prenumerationsformuläret längst upp på denna sida!