Din digitala guide till Pride 2021!

Publicerad: 12 aug. 2021
2021, digitala evenemang,

Pride pågår just nu över hela världen och i år med ännu större tyngd på de digitala evenemangen. Vi tipsar om Pridefestivalen World Pride i Malmö / Köpenhamn samt bildande och underhållande medier du inte bör missa.

Öresundsbron

World Pride i Malmö / Köpenhamn

Den årliga Pridefestivalen World Pride pågår mellan den 12 augusti och den 22 augusti i Malmö, Köpenhamn och på nätet. Mängder av såväl fysiska som digitala event kommer att hållas under festivalen. Ta del av uppträdanden, workshops, föreläsningar, modevisningar och mycket mer. Programmet i sin helhet kan du se här – till programmet!

Är det framförallt de digitala evenemangen du är intresserad av hittar du samtliga digitala evenemang här.

Obs! För att kunna delta digitalt behöver du registrera dig här och skaffa digitala biljetter till evenemangen du vill besöka. 

Headphones

Podd med Pride-tema

P3 dokumentär om Stonewallupproret 1969.

Ta del av Priderörelsens historia med P3 dokumentär om Stonewall upproret. I slutet av juni 1969 stormas baren Stonewall Inn i New York. Det är en HBTQIA+-bar vid en tid då homosexualitet är olagligt och straffbart. Upproret ledde till världens första Prideparad. 

Till P3-dokumentär om Stonewallupproret

Q-studio RFSLs Poddcast.

Denna bildande podcast diskuterar kultur, samhälle, historia och vardag ur ett Queer-perspektiv. De som leder oss genom ämnena är journalisten Mireya Echeverría Quezada i sällskap av aktivisten Samuel Girma. 

Till Q-Studion av RFSL

Laptop

Bildande och underhållande serie

Tack gud jag är homo

Möt programledarna Linda och Alice som reder ut bokstäverna i HBTQIA+. Här möter vi transpersoner, homosexuella, regnbågsfamiljer och personer som bryter heteronormen. Tillsammans slår de hål på myter och föreställningar om HBTQIA+.

Till Tack gud jag är homo

HBTQ på Netflix och HBO Nordic

Visste du att HBTQ har en egen kategori på Netflix och HBO Nordic? Spana in utbudet av filmer och serier via länkarna nedan.

Serier på Netflix

Filmer på Netflix

Filmer och serier på HBO Nordic

Mobil och SoMe

Pride och HBTQIA+ på Instagram

Hänger du mest på Instagram? Då är det givetvis där du ska få din Pride-inspo! I denna lista har vi samlat några av våra favoritkonton för dig att följa. 

Fokus på historia:

Regnbågshistoria

Lgbt_history

Personporträtt:

Them

Fokus på Trans:

Transgender_together

Organisationen RFSL:

Rfsl_official

Rfslungdom