5 hållbara appar för ditt barn

Publicerad: 17 juli 2019
appar,

I en värld där skärmtid och tid utvecklats till synonymer går det inte att förneka mobilens, surfplattans och apparnas stora del av ditt barns liv. Tiden framför skärmen kan utnyttjas till att lära sig mer om hur man bidrar till ett hållbart samhälle. Därför har vi tagit fram en tipslista på några roliga och hållbara appar för barn i alla åldrar.

Batterijakten 2

Rekommenderad åldersgräns: 7+

Tänk om du kunde åta dig titeln av en äkta återvinningshjälte… men vänta, det kan du! I Batterijakten 2 kan du och ditt barn på ett lekfullt sätt lära er mer om hur man använder och återvinner batterier.

Spela som Elin eller Elias, hjälp uppfinnaren Volta att hitta de försvunna batterierna och bygg maskinen som ska rädda alla världens batterier. För att lyckas med uppdragen behöver du svara på frågor om hur batterier fungerar och hur de återvinns. En perfekt app med såväl en rolig historia som lärorika inslag.

Ladda ner Batterijakten 2 för Android

Ducklas

Rekommenderad åldersgräns: 3+

Vill du lära ditt barn om miljö och natur eller hur man sopsorterar? Då är Ducklas pedagogiska appar precis vad du behöver.

Hjälp ankungen Ducklas och hans vänner att bli av med fabriken som smutsar ner deras hem genom att svara rätt på frågor om miljö och natur. Du kan också se och lära hur rent och fint det blir av att hjälpa honom sopsortera. Med dessa pricksäkra appar kan barn i tidig ålder förstå att kunskap ger makt att förändra.

Ladda ner Ducklas – Behöver Din Hjälp! för iOS

Ladda ner Ducklas – Behöver Din Hjälp! för Android

Ladda ner Ducklas: Dags Att Sopsortera för iOS

Ladda ner Ducklas: Dags Att Sopsortera för Android

Lucy & Pogo

Rekommenderad åldersgräns: 3+

Lära sig att räkna, sortera bokstäver och pussla med kontinenter är bara några av de saker som ditt barn kan lära sig av denna interaktiva saga. Inte nog med det får man följa hur Lucy och Pogo övervinner fördomar samt lär sig om vikten av tolerans och allas lika värde. 

Lucy & Pogo ger dig en utmärkt ingång till att prata om mobbning, olikheter och inkludering med ditt barn på ett roligt och pedagogiskt sätt.

Ladda ner Lucy & Pogo för iOS

Tröjan Tula blir nåt nytt

Rekommenderad åldersgräns: 4+

Vill du inspirera ditt barn till att ta hand om de saker som redan finns omkring er? Då är denna roliga bokapp om konsumtion och återvinning något för dig.

Tröjan Tula blir nåt nytt är en ovanlig men mycket spännande berättelse där läsaren styr vad som ska hända med Tröjan Tula, vars högsta önskan är att få komma till användning. Beroende på vad du väljer kan allt möjligt hända med Tula. Hon kan ändra färg, få mönster, bli en väst eller till och med ett fågelbo. Men akta dig  så att hon inte hamnar i soporna eller blir bortglömd längst bak i en garderob.

Ladda ner Tröjan Tula blir nåt nyttför iOS

Testa Tröjan Tula blir nåt nytt gratis

Happi & the Pirates

Rekommenderad åldersgräns: 7+

Ahoy! Att vara pirat kräver mer än en ögonlapp och krok till hand. För att hitta alla gömda skattkistor behöver du också ett bra språk och logisk förmåga.

Happi och hans pirater behöver din hjälp med att hitta sin piratskatt. För att lyckas behöver du samla ledtrådar genom att lösa korsord, rebus och hitta mönster. Appen finns på åtta olika språk och är därför ett utmärkt sätt för barn att bredda sina språkkunskaper. Du och ditt barn kan alltså öva på mer än bara svenska. 

Ett utmärkt spel för den som vill förena nytta med nöje.

Ladda ner Happi & the Pirates för iOS