Så tecknar du nytt bredband

Publicerad: 23 jan. 2024

Så tecknar du nytt bredband

Behöver du teckna ett nytt bredband? Kanske ska du flytta och behöver teckna bredband via en ny leverantör. Men hur ska du gå tillväga rent praktiskt? Här kommer en enkel guide för hur du tecknar ditt nya bredband. Utan krångel och utan att du behöver ha några speciella tekniska kunskaper.

Tänk på det här innan du tecknar ditt bredband

Vi förstår att det inte är ett lätt val, det här med att välja rätt bredband. Därför har vi tagit fram en lista du bör checka av innan du går vidare.

  • Fast eller mobilt bredband? Fast bredband erbjuder generellt en snabbare och stabilare uppkoppling. Medan mobilt bredband är flexibelt och kan tas med under resor, exempelvis.

  • Anslutningstyper för fast bredband. De vanligaste är fiber och ADSL. ADSL-näten fasas gradvis ut till förmån för fiber. Fiberbredband rekommenderas om möjligheten finns där du bor.

  • Vilken hastighet kräver dina internetvanor? 100/100 Mbit/s är en vanlig hastighet som passar de flesta svenska hushåll. Surfar du mycket eller streamar väldigt mycket film exempelvis, kan det vara värt att titta på något snabbare än så.

  • Vilket behov av kundtjänst har du? Vissa föredrar att kunna ringa sin operatör, medan andra nöjer sig med mejl och chatt. Billigare operatörer kan ha begränsad kundtjänst.

  • Jämför priser. Det är viktigt att jämföra priser baserat på dina behov och krav. På så sätt får du ut det bästa möjliga värdet för ditt nya bredband.

1. Teckna ett bredbandsabonnemang

Det första steget att ta när du tecknar ditt nya abonnemang är att registrera dig på ett bredbandsabonnemang. Detta gör du hos en bredbandsleverantör. Hos oss på Bredband2 kan du enkelt jämföra olika bredbandsalternativ för att hitta det som passar just dina behov. Oavsett om du föredrar fast bredband via fiber eller mobilt bredband, finns det alternativ som passar dig.

2. Hyr din router

När du har tecknat ditt bredband behöver du en router för att kunna koppla upp dig trådlöst mot internet via Wi-Fi. Hos oss på Bredband2 hyr du en router till ditt bredband. En router är den enhet som trådlöst delar ut internet till alla dina enheter i hemmet - datorer, mobiler och surfplattor.

3. Installera routern

Efter att du har fått hem din router är det dags att installera den. Detta är en enkel process där du följer de medföljande instruktionerna. Om du känner dig osäker finns det alltid hjälp att få – vår kundtjänst hjälper dig gärna.

Varför teckna bredband med Bredband2?

Att teckna bredband med oss innebär att du får tillgång till en trygg, stabil och snabb uppkoppling. Vi har lång erfarenhet av bredband och erbjuder både fasta och mobila lösningar. Dessutom får du som kund tillgång till en kundtjänst som är redo att hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar.

Att teckna bredband kan verka komplicerat, men med rätt vägledning är det enkelt. Genom att följa de tre stegen ovan kommer du snabbt och smidigt igång med ditt nya bredband. Välj en leverantör som får dig att känna dig trygg längs vägen, då blir hela processen enklare.

Läs mer om våra mobila bredbandsabonnemang.