5 digitala evenemang sommaren 2021

Publicerad: 23 juni 2021
Digitalisering,
Digitala evenemang

Sommaren är här och vanligtvis fylls kalendern med evenemang i form av sport, musik och annan underhållning. I år har pandemirestriktionerna gjort att många av evenemangen blir digitala. Vi ger dig tips på fem digitala sommarevenemang!

Ingen sommar utan en stadsfestival

Om det är några som kan det här med digitala evenemang så är det Helsingborg stad. De var först i Sverige med att skapa en digital stadsfestival under namnet HX och är därför väl förberedda för ännu en sommar fylld av festligheter. I år går HX av stapeln den 6 - 7 augusti.

Först ut i årets Line up är ingen mindre än Miss Li som spelar den 7 augusti. För att hålla dig uppdaterad på vilka artister som kommer att uppträda kan du spana in HX webbplats här: https://www.hx.se/ 

Mästarmöte i datorspelet Dota 2 med The International

Den 7 - 17 oktober* anordnar speldistributören och producenten Valve sin tionde omgång av The International, världsmästerskapet i Dota 2. Dota 2 är ett lagbaserat realtidsstrategispel inom genren MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Sedan starten 2011 har The International vuxit för varje år med större publik och ännu större prispengar. Årets prispott väntas ligga på närmare 40 miljoner dollar! Dota 2 Matcherna sänds live på twitch.tv/

*Datumet ändrades från den 10 augusti då turneringen egentligen skulle hållas i Stockholm men flyttades till Bukarest.

Quiza i parken, trädgården eller på balkongen

Med Primetime kan du delta i frågesport live var du än befinner dig. Dessutom ligger det en liten prispott och hägrar för den som lyckas få rätt på alla elva frågor. Så ta med picknickkorgen ut (eller stanna hemma om det regnar) och tävla i dessa livesända Quiz! 

Till Primetime

Förgyll sommaren med digitala konserter

Vill du sätta stämningen med livemusik? Spana in Konserthuset Stockholm eller Malmö Lives digitala konserthus! Här kan du lyssna på allt från klassisk musik till jazz och musiksagor. Perfekt för en sommardejt eller att runda av grillkvällen med!

Onlineevenemang på Facebook

Visste du att du kan hitta mängder av onlineevenemang på Facebook? Använder du webbläsaren så klickar du på evenemang i menyn till vänster på startsidan. Därefter kan du filtrera på onlineevenemang längst upp till höger. I mobilappen hittar du evenemangsfliken under rullgardinsmenyn längst upp till höger.

Ha en glad och uppkopplad sommar!