10 appar som tar resan till nya höjder

Publicerad: 28 juni 2018

Ska du ut och fara i sommar men är lite nojig över eventuella språkbarriärer, valutaomvandling eller vilken väg som är snabbast till den vackraste utsikten? Då har vi tagit fram några revolutionerande resetips åt dig. Allt paketerat i din mobil. 

Röda Korset första hjälpen

Man vet aldrig när olyckan är framme. Därför är det bra att ha Röda Korsets Första hjälpen-app nära till hands. Med appen kan du lära dig grunderna, men givetvis är det bra att öva ordentligt innan resan.

Ladda ner Röda Korset första hjälpen för iOS

Ladda ner Röda Korset första hjälpen för Android

XE Currency

Håll koll på världens valutor med appen XE Currency. Vill du se vad indisk rupie eller japansk Yen står i när du är på plats? Inga problem. Med appen kan du se valutakursen i realtid.

Ladda ner XE Currency för iOS

Ladda ner XE Currency för Android

Google Maps

Har du ett bra lokalsinne? Om ja, vad kul för dig. Dock är det svårt att förlita sig på sin orienteringsförmåga i en helt ny stad eller plats. Så innan du hunnit mjuka upp sinnet kan det vara bra att använda sig av Google Maps. Och då tänker du “...men va, det är ju superdyrt att surfa utomlands om jag inte befinner mig inom EU:s gränser”. Som svar nickar vi instämmande och hänvisar dig till att ladda ned en offline-karta.

Ladda ner Google Maps för iOS

Ladda ner Google Maps för Android

PostNord Riktiga Vykort

Tenderar du springa runt sista dagen i olika turistbutiker för att hitta det perfekta vykortet som gestaltar en skulptur, ett torg eller berg? Och risken är relativt hög att det vykort du svettats över hamnar i mottagarens papperskorg? Då är det läge att tänka om. Nu kan du istället skicka en hälsning med personlig twist. Med PostNords app kan du förvandla dina semesterbilder till riktiga vykort.

Ladda ner PostNord Riktiga Vykort för iOS

Ladda ner PostNord Riktiga Vykort för Android

Min soltid

Njut av solen utan att bränna dig. Med appen Min soltid kan du beräkna hur lång tid du kan vara i solen utan att få röd hud på köpet. Dessutom får du soltips och information om bland annat sol och D-vitamin, UV-strålning och UV-index. OBS! Soltiderna som presenteras i appen bör endast betraktas som rekommendationer. Hur känslig huden är varierar från individ till individ.

Ladda ner Min soltid för iOS

Ladda ner Min soltid för Android

iTranslate

Ibland kan det uppstå språkbarriärer och då kan det vara bra att ha iTranslate i sin telefon. Appen översätter såväl text som tal till det språk du önskar. Har du inte provat än? Då är det hög tid nu. iTranslate funkar både online och offline.

Ladda ner iTranslate för iOS

Ladda ner iTranslate för Android

Duolingo

¿Cómo estás? Om du vill ta dina språkkunskaper till en nivå bortom Google Translate så är Duolingo en app för dig. En fantastisk reseapp som lär dig grunderna och enkla fraser och uttryck på 28 olika språk. Dessutom är den helt gratis.

Ladda ner Duolingo för iOS

Ladda ner Duolingo för Android

Splitwise

Att resa med sällskap kan vara fantastiskt fram tills pengadispyten blir ett faktum. Istället präglas resan av kommentarer som “Vem ska betala denna gång?”, “Men det jag betalade igår var mycket dyrare” och “Din mat är dyrare än min”. Igenkänning? Så, för att undvika att resan kantas av pengadiskussioner bör du och ditt resesällskap ladda ned Splitwise. Appen håller nämligen koll på och räknar ut hur mycket var och en har betalat och vem som är skyldig vem vid resans slut.

Ladda ner Splitwise för iOS

Ladda ner Splitwise för Android

Been

Been there done that. Vill du hålla koll på vilka av världens hörn du har besökt? Ladda ner Been. En stilfull app som visualiserar dina besökta länder i listformat, procentsats, som en världskarta och 3D-glob.

Ladda ner Been för iOS

Ladda ner Been för Android

Rome2rio

Vill du ta dig från A till B utan att behöva ladda ner tio olika reseappar? Rome2rio är appen som visar vilka transportmedel som finns tillgängliga mellan olika destinationer. Det är dessutom enkelt att klicka sig vidare till transportansvariges hemsida.

Ladda ner Rome2rio för iOS

Ladda ner Rome2rio för Android

Vi på Bredband2 önskar dig en riktigt trevlig resa!