Förgyll julen med 5 digitala tips!

Julen nalkas om än i en annorlunda kostym än vad vi vanligtvis brukar möta den. Det går inte att bortse från att liksom året i övrigt så blir det en speciell jul för många av oss. Med restriktioner, social distansering och ett mått av osäkerhet inför hur vi ska fira julen kommer här ett par tips för att ändå få till den där varma och glada julkänslan!

Streama det perfekta juläventyret

Ingen jul utan en och annan klassisk julfilm? Nu pratar vi inte om Kalle Ankas julafton, utan de riktiga klassikerna. Vad sägs om Gremlins, Ensam Hemma, Love Actually och The Holiday? Du hittar filmerna på ViaPlay! När nutidens juletid riskerar att göra oss besvikna och framtida julars ljusa låga känns avlägsen kan en nostalgitripp vara precis vad vi behöver! 

Psst! Har du fått nog av fejksnö och julgull från Hollywood kan du alltid streama en stämningsfull brasa på Youtube!

Webbfira julen med dina nära – borta

Idag finns en uppsjö av applikationer och tjänster som möjliggör för oss att se varandra i realtid trots den fysiska distansen. Så koppla upp dig och dina nära och kära i jul för att mötas virtuellt. Det måhända inte vara samma sak som att fysiskt ses men med hjälp av Zoom, Facetime, Skype eller andra kommunikationsappar kan du sitta med under julmiddagen, visa när barn och barnbarn öppnar paket och med lite hjälp av en skärmbärare kanske till och med ta en svängom runt granen.

Dela ut dina klappar digitalt

Vad är en jul utan mjuka paket? Hårda? Nej, ännu bättre – digitala!

Skulle det vara så att du inte kan närvara vid paketutdelningen eller smyga in en julklapp under granen kan du alltid ge bort en digital gåva. Vad sägs om ett presentkort på spa-upplevelser, favoritrestaurangen eller den lilla butiken som du vet haft ett tufft år? Kanske passar du på att ge bort ett digitalt gåvobevis till förmån för en organisation, ett abonnemang på vårt säkerhetspaket F-secure Internet Security eller en tidningsprenumeration? Glöm bara inte att se till att du handlar säkert när du köper något över nätet. Vårt säkerhetspaket är en utmärkt tjänst med sitt surf- och bankskydd anpassat för bland annat e-handel.

Laga loss med en digital jul-cook-along

Om paketen har stor betydelse för en lyckad jul, vad har då inte maten?

Bjud in svärmor, svåger, släkt och vänner till en digital cook-along över exempelvis Zoom (eller annan tjänst från tips nummer två) och jämför Jansson-tekniker; ska potatisen vara tändstickstunn eller inte? Har dijonsenapen verkligen en plats i köttbullsreceptet? Dela med dig av dina matlagningsknep direkt i chattrutan, länka till vällagade recept och skulle du mot förmodan inte tycka särskilt mycket om julen kan du alltid bjuda på memes som den här: 

Sätt tonen med rätt julmusik

Hamna i stämning oavsett var du befinner dig med Bredband2:s Spotify-jul-spellista. Här hittar du låtarna som får den hårdaste Grinchen att mjukna, hör julstämningen fylla rummet med toner från bland annat Laleh, The Pogues, Miss Li och Chuck Berry! En julig blandning av nytt och gammalt som sätter tonen för årets julfirande.