Avsnitt 97: Säkra meddelanden för alla

Bli säker 2020

I veckans avsnitt av Bli säker-podden bjuder Tess och Nikka på en glad nyhet för alla Android-användare! Nu lanserar Google nämligen en lösning som liknar Apples iMessage-funktion. Det innebär att du som använder Android-telefon snart kommer att kunna kommunicera med andra Android-användare på ett säkrare sätt!

Veckans avsnitt

Via lösningen iMessage kan iPhone-användare skicka säkra meddelanden till varandra utan att någon utomstående kan se dem. Det kallas för end-to-end-krypterade meddelanden. Hittills har Google inte erbjudit någon liknande lösning, men nu blir det ändring på det! Nu meddelas det nämligen att storföretaget kommer att lansera en liknande funktion som kommer att tillåta Android-användare att kommunicera säkrare med varandra. Lösningen är ännu i beta-stadiet, men när den introduceras för den stora massan kommer meddelanden som skickas mellan Android-telefoner end-to-end-krypteras automatiskt.

Det återstår dock fortfarande ett problem! Om du som iPhone-användare vill kommunicera med en Android-användare eller vice versa, finns det fortfarande ingen lika säker lösning för det. I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Tess och Nikka problematiken och presenterar ett spännande förslag på en lösning! Det vill du inte missa!

Tidskoder i avsnittet

00.20 Inledning

01.13 Bitcoin-bedrägerier på Twitter

08.24 Allvarlig sårbarhet i Iphone

13.02 Säkra meddelanden för alla

Omtalat i avsnittet

Twitter stoppar inte banksters och Bitcoin-bedrägerier

DN:s granskning av Bitcoin-bedrägerier på nätet

Anders Ygemans kommentar om Bitcoin-bedrägerierna

Ars Technicas/Dan Goodins artikel om Iphone-sårbarheten

Project Zero-rapporten om Iphone-sårbarheten

Beta-versionen av Googles meddelandeapp

Meddelandeappen Signal för Iphone

Meddelandeappen Signal för Android

Dessa shownotes hittar du även hos Nikka Systems som podden produceras i samarbete med.

Tidigare avsnitt

Samtliga Bli säker-avsnitt