5 tips för en digital Halloween

Publicerad: 30 okt. 2020
tips och tricks,

Halloween-helgen är här! I år är det svårt att fira på traditionellt vis med inslag som bus eller godis och stor maskeradfest. När vi alla behöver dra vårt strå till stacken för att distansera oss från varandra fysiskt vill vi istället slå ett slag för den digitala närheten. Vi har samlat ihop några tips för hur du kan sätta guldkant på ditt Halloween-firande med digitala inslag. 

Anordna ett kusligt filmmaraton

Kryp upp i soffan med en stor skål popcorn framför valfri skärm och börja streama! Du väljer själv om nerverna klarar en riktigt läskig skräckfilm eller om du föredrar en mer familjevänlig variant. På Netflix hittar du allt från rysaren “IT” till den melankoliska filmen “Corpse Bride”. På SVT Play streamar du klassiker som “Little Shop of Horrors” helt gratis. 

Bjud in till digital Halloween-fest

Tack vare diverse videochatt-verktyg finns det fler möjligheter än någonsin att träffas digitalt. Varför inte bjuda in dina bästa vänner på en digital Halloween-fest? Klä ut er i era bästa maskeradkostymer, ät och drick något gott framför skärmarna och umgås hela kvällen lång. 

Mys med en ryslig podd 

Tänd några ljus, svep in dig i en mysig filt och tryck på play. Utbudet av rysliga poddar är stort! “Spöktimmen”, “Creepypodden”, “Rysarpodden” och “Spökpodden” är tips för dig som inte kan få nog av berättelser som ger kalla kårar. Frågan är däremot om det finns något läskigare än att drabbas av datorvirus? I avsnitt 92 av Bli säker-podden, som du hittar här, diskuterar Tess och Nikka vad du bör göra om du skulle hamna i en sådan förskräcklig situation.

Utmana dig själv i ett virtuellt escape room

En uppsjö av nervkittlande, virtuella escape rooms finns endast en googling bort! Nu kan du lösa kluriga gåtor och leta ledtrådar på hemmaplan. Det är ett perfekt tidsfördriv för Halloween-helgen. Du kan hitta enklare mysterier som är gratis, så som ett escape room med Hogwarts-tema, samt bokningsbara versioner som kostar en slant. “The Grimm Escape” är ett sådant exempel.

Monsterdans på parkettgolvet

Pynta vardagsrummet, sätt ihop en spellista med monsterhits och dansa loss. Om du tycker att det är svårt att hitta låtar som sätter stämningen har Spotify satt ihop flera listor som du enkelt hittar genom att söka på ordet “Halloween”. Även på YouTube finns det flera användargenererade spellistor att låna.